Рубрики: Цікаве

Дайте полуниці це “сипуче золото” і готуйте 50-літрові відра для збору врожаю: простий, як двері, спосіб

Кожен городник хоче отримати екологічно чистий урожай. Саме тому більшість дачників воліють самостійно готувати добрива з натуральних продуктів, не вдаючись до магазинних хімічним підживленням.

Найчастіше інгредієнтами подібних засобів стають продукти, які можна знайти на кухні будь-якої господині.

У сьогоднішній статті ми розповімо про користь цукру та його вплив на посадки полуниці. Справа в тому, що всі рослини- ласуни. Більшість із них дуже добре відгукуються саме на солодкі підживлення, адже цукор містить глюкозу, яка є для них безцінним джерелом енергії.

Вона сприяє правильному перебігу всіх процесів, що відбуваються в рослинних клітинах, таких, як дихання, харчування та поглинання корисних речовин.

Як правильно підживити полуницю цукром

Цукрові підживлення активізують зростання рослин, прискорюють їх відновлення після стресів, викликаних пересадкою або несприятливими умовами довкілля, підвищують морозо- та посухостійкість, покращують зовнішній вигляд та врожайність, продовжують період плодоношення та стимулюють утворення зав’язей та кореневої системи.

Для підживлення полуниці можна використовувати як традиційний цукор, так і  аптечну глюкозу в ампулах.

Дозування при цьому буде наступним: на 1 літр води береться 1 чайна ложка цукрового піску або 8 мл 5-відсоткової глюкози. Отриманим засобом полуничні кущі потрібно полити під корінь.

Не забувайте й традиційні поради по вирощуванню полуниці:

  • Для успішного догляду за полуницею важливо обрати добре освітлене місце з достатнім доступом до сонячних променів, оскільки це сприятиме розвитку рослини та формуванню ягід.
  • Регулярний полив грунту важливий для полуниці, особливо в період активного росту та плодоношення, але варто уникати перезволоження, щоб уникнути гнилі та хвороб.
  • Полуницю потрібно регулярно обробляти від бур’янів та шкідників, щоб забезпечити здоровий ріст та розвиток рослини.
  • Під час збору ягід важливо обережно відділяти їх від рослини, уникати пошкоджень та зберігати у прохолодному місці, щоб продовжити їхню свіжість.
Поділитися