Рубрики: Цікаве

Застеляю грядки з помідорами газетами і ніякого “головного болю” городника не маю: врожай без фітофтори

Не потрібно вигадувати щось надзвичайно складне та важке, аби досягти результату. Грядка з томатами буде найкрасивішою серед усіх сусідів, якщо ви зробите одну хитрість.

Вирощування помідорів викликає чимало запитань навіть у досвідчених садівників. Як виростити дійсно смачні плоди, як не використовувати хімію для обробки від шкідників і захворювань, як отримати ідеальний результат без зайвих витрат?

На ці та на багато інших запитань може відповісти звичайна хитрість, яку у своїй практиці використовують бувалі городники. Мова йде про мульчування грядок із томатами за допомогою звичайних газет.

Як замульчувати томати

Бувалі городники й дачники часто закривають грядки з помідорами газетами, а роблять вони це не просто так. Подібна хитрість дозволить вам замінити велику кількість підживлень, а також уникнути використання хімії. Головним ворогом будь-якого сорту є фітофтора, а тому потрібно вигадати спосіб захистити свої рослини від неї. Вам допоможе мульчування газетами.

Експерти розповіли про хитрий спосіб замульчувати грядку з томатами на городі

Спори такого грибка можуть знаходитись у ґрунті, а тому при його укритті рослинам вдасться оминути та відсікти небезпечне джерело захворювання. Для мульчування підходять некольорові газети. Такий спосіб вважають абсолютно безпечним.

Спочатку потрібно підготувати землю під помідорами. Ґрунт потрібно обов’язково полити та попередньо вирвати бур’яни. Ви також можете знезаразити її часниковим настоєм для додаткової профілактики. Біля грядки потрібно поставити тазик із водою. Візьміть газету у 2 або 4 шари та занурте у воду. Мокрий газетний папір потрібно розстелити між стовбурами томатів одна на одну.

Експерти розповіли про хитрий спосіб замульчувати грядку з томатами на городі

Аби не зіткнутись із проблемами, що стосуються поливу, ви можете залишити поряд зі стовбуром невеличкі отвори. Варто зазначити, що описаний вище метод є не лише ефективним, але й особливо вигідним. Вам не доведеться витрачати багато грошей, а мульчування газетами допоможе зберегти врожай і уникнути загибелі рослини.

Поділитися