Рубрики: Цікаве

Ведмедка обходить мій город десятою дорогою, бо обробляю його цим овочевим відходом: екологічно і ефективно

Ведмедка - безпечна для людини, але рослинам від неї непереливки. Вона гризе коріння рослин, через що ті втрачають здатність засвоювати корисні речовини та слабшають.

Іноді ви навіть можете не зрозуміти, що капустянка (вона ж ведмедка) є на ділянці, оскільки вона активізується вночі.

Основний симптом наявності капустянки на ділянці – це стрімке в’янення рослин без видимих причин. Щоб витравити комаху з ґрунту, необхідно створити їй нестерпні умови, і в цьому можуть допомогти безкоштовні народні способи.

Спосіб перший – це використання лушпиння цибулі, яке використовується двома методами. Насамперед, лушпиння можна розкласти по грядках і закопати в землю разом з рослиною при посадці, або ж зробити настій з лушпиння цибулі.

3-4 жмені цибулиння кладемо в десятилітрове відро, заливаємо водою та настоюємо протягом 3-4 діб. Таким настоєм можна навіть замінити звичайні поливи, жодної шкоди рослини не отримають. А ось ведмедка та грибки будуть змушені залишити ділянку та не наближатися до неї. Ще можна залучати їжаків та птахів у свої ділянки, і в жодному разі не відганяти їх.

Ведмедка обходить мій город десятою дорогою, бо обробляю його цим овочевим відходом

Але найефективнішим способом вважається вельми неприємна штуковина. Голови, хвости та будь-які інші тухлі частини риби потрібно розкласти по периметру городу. Вони мають настільки неприємний запах для капустянки, що та не посміє підійти на кілька десятків метрів.

Але проблема в тому, що людині на таку відстань теж буде наближатися дуже неприємно! Тож обирайте з вищеописаних методів той, який підходить саме вашому городу та забудьте про набридливу ведмедку назавжди.

Поділитися