Після цієї золотої підкормки перець засипле врожаєм: проводимо супер-підживлення під корінь, і по листку

Підживлення перцю у відкритому ґрунті: збільшуємо цвітіння та плодоношення. Після того, як ми сформували перці, потрібно направили їх сили на рясний і ранній урожай.

Правильна структура перцю, яку ми підтримуємо постійно обрізанням та достатню кількість харчування – це 2 найважливіші умови для отримання хорошого врожаю цієї культури.

Як підживлення стимулюють плодоношення?

На відміну від інших культур, плодоношення перцю відбувається хвилеподібно: як тільки зав’язалися, наприклад, перчики першого рівня (на першому роздоріжжі), так всі сили рослини спрямовуються на дозрівання цієї порції врожаю.

Ось чому, до речі, і прибираємо ми коронний перець: будучи одним-єдиним у першому роздоріжжі (рідко буває 2), він починає забирати всю увагу материнської рослини, внаслідок цього подальше цвітіння і плодоношення пригальмовується.

Як тільки буде зібрано врожай першого рівня, відновлюється цвітіння та плодоношення другого рівня. Точніше, поки перший урожай назріває, потихеньку квіти і плоди продовжують далі формуватися, але саме потихеньку. Підживлення може активізувати цей процес, він піде швидше, і ви в результаті отримаєте більше врожаю.

Садівники назвали найдієвіше підживлення для перців
Садівники назвали найдієвіше підживлення для перців

Підживлення потрібно проводити разом із формуванням куща, тоді процес піде ще швидше. Ми збираємо перці у стадії технічної стиглості і як тільки врожай буде зібраний, цвітіння та зав’язування плодів посилюється.

Технічна стиглість у перцю – це коли перці досягли необхідної величини і тільки почали змінювати свій колір. А ось пасинки та нижнє листя до першого роздоріжжя ми періодично видаляємо. Пасинки у перцю можуть в одній пазусі кілька разів виростати. Тому частіше переглядайте перчики і видаляйте їх до першої розвилки.

Які підживлення потрібні?

Йдеться про мінеральні добрива, як відомо, свіжу органіку перці не люблять. Але можна застосовувати “бродилівку”, її дуже люблять перчики, до того ж із нею зручно регулювати дефіцити харчування цієї культури. Замість фосфорно-калійних добрив можна застосовувати золу.

Перці часто схильні до дефіцитів мікроелементів, які потрібно своєчасно виявити та ліквідувати. Тому коли оглядаєте перчики на предмет, чи не з’явилися пасинки, то звертайте увагу на колір листя:

  • бліда верхівка – дефіцит заліза;
  • зблідли пластини між прожилками – дефіцит магнію;
  • обсипаються маленькі перчики, бутони – дефіцит бору.

Всі підживлення проводимо по вологому ґрунту. Перець любить вологість, тому можна в один день проводити підживлення під корінь, і по листку. Наприклад, під корінь поливаємо настоєм золи, по листку – магбором.

Популярне

Подібні новини