Дачникам на замітку: “шпаргалка” важливих городніх справ на липень дасть вам потужний врожай без мороки

Літо неухильно рухається до середини. Всі лопати і граблі скоро будуть прибрані в сарай, і настане час лійки та кошиків для збору плодів та сапки.

У  липні місяці у будь-якого дачника дуже багато турбот на ділянці. Потрібно підтримувати багато рослин корисними добривами, збирати та переробляти врожай, частково  готувати ділянку до наступного сезону.

У цей час багато квітів знаходяться у фазі  цвітіння, тому ділянки пахнуть і виглядають  просто приголомшливо. Сьогодні ми розповімо,  які роботи чекають на будь-якого дачника в липні,  щоб ви нічого не забули і не  пропустили.

Обов’язково підгодовуємо, поливаємо малину,  збираємо смачні ягоди, і починаємо готуватися до того, що кущі попруть другою хвилею плодоношення;

Експерти назвали перелік важливих городніх справ у липні
Експерти назвали перелік важливих городніх справ у липні

Плодові дерева, такі як яблуні та груші, необхідно обробляти від   захворювання під назвою парша;

Черешні та вишні потрібно обробити  від шкідників та захворювань на наступний  рік, щоб дерева переходили до зимиу повними здоров’я та сил;

Часник і цибуля в липні наливає головки, тому в цей час необхідно видаляти стрілки,  вносити підживлення та урізати полив. Якщо липень   видається дощовим, доведеться дуже часто розпушувати  землю навколо цих рослин, оскільки в липні земля   навколо цибулі та часнику повинна бути сухою.

Огірки та томати необхідно підгодовувати відповідно до чіткого плану –  менше азоту та органіки, більше калію. Відмінно підійде розчин із деревної золи. Ближче до  середині-кінцю місяця вже збиратимемо великий  урожай, щоб солити та маринувати овочі на зиму.

Грядки з полуницею необхідно навести в порядок. Тут ми зберемо останні ягідки у цьому  році, потім потрібно пообривати всі вуса з рослини, а також пошкоджене та старе листя.

Обов’язково  потрібно підгодувати кущики для наступного року. Для цього підійде трав’яний настій або дріжджове підживлення.

Обов’язково потрібно приділити увагу квітковим  рядам – ​​потрібно привити хризантеми,  підв’язати гладіолус та жоржини.

Потрібно почати щедріше поливати картоплю та капусту. Картопля під час цвітіння, а капусту, коли вона почне зав’язувати качани.

У липні потрібно зібрати аґрус та смородину. Настав час варити  смачні компоти, морозити ягоди та варити варення.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини