Після збору часнику і салату не даю ділянці пустувати, а висаджую ці культури, щоб встигнути зібрати врожай

Липень - чудова пора для посіву особливої групи овочів, а саме хрестоцвітних коренеплодів. Вони дуже корисні для здоров'я і допоможуть урізноманітнити ваше меню.

Хоча багато хто знає про посів скоростиглих капуст, кольрабі та листових овочів протягом усього літа, саме липень ідеальний для посіву таких культур як редька біла та чорна, дайкон, ріпа та бруква.

Чому саме липень? Справа в тому, що ці овочі, особливо старі сорти, дуже чутливі до довжини дня. Після літнього сонцестояння 20-23 червня день поступово скорочується, і в середині липня довжина дня стає оптимальною для посіву цих культур.

Де сіяти? Варіантів багато:

  • На грядках, що звільнилися після часнику
  • У розріджених посівах салатних овочів
  • На будь-якому вільному місці у вашому городі

Чому варто сіяти багато? Хрестоцвіті овочі надзвичайно корисні. Вони містять багато мінеральних солей, які корисні для нирок та допомагають позбутися застою вологи в організмі та непотрібних набряків.

Експерти розповіли, що можна посіяти на городі в липні
Експерти розповіли, що можна посіяти на городі в липні

Асортимент хрестоцвітих коренеплодів дуже великий. Спробуйте посіяти різні сорти, щоб підібрати ті, які найбільше підійдуть вам за смаком. Наприклад, чорна редька чудово зберігається, як і маргіланська редька та ріпа.

Цей посів буде не лише для поточного врожаю, але й для зберігання на зиму. Хрестоцвіті овочі можуть стати чудовою альтернативою картоплі, особливо для людей старшого віку та тих, хто страждає на діабет.

Як використовувати? Ось кілька ідей:

  • Ріпу можна відварювати або тушкувати
  • Зробіть пюре, змішавши наполовину ріпу з картоплею
  • Тушкуйте редьку у складі овочевого рагу

Використання цих хрестоцвітих коренеплодів не лише урізноманітнить ваше меню, але й допоможе зберегти здоров’я. Тож обов’язково посійте їх у липні і насолоджуйтесь смачним та корисним врожаєм!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини