Щоб отримати хрусткий та соковитий врожай огірків – дотримуйтесь цих перевірених порад бабусі Петрівни

У липні огірки стають дуже вимогливими до поливу та добрив, тому догляд за рослиною в цьому місяці має бути ретельним. Розповідаємо, що зробити, аби зібрати потужний врожай.

Кореневі підживлення допоможуть огіркам краще рости, а обприскування поживними мінеральними складами сприятимуть збільшенню кількості зав’язей, зміцненню імунної системи та захисту огірків від хвороб.

Поливати огірки потрібно лише теплою водою кожні 4-5 днів на глибину ґрунту близько 20 сантиметрів. Перед цвітінням поливи обмежують, щоб на кущах не утворювалися пустоцвіти. Дуже важливо розпушувати та проколювати грядку вилами раз на 10-14 днів. Після поливу необхідно пропушити ґрунт на 6-8 сантиметрів, а щоб листя та зав’язі швидше наростали, після поливу теплицю завжди закривають та припарюють огірочки.

Якщо рослини погано ростуть, проводять кореневі підживлення. Їх роблять із коров’яку, аміачної або калійної селітри. Витрата розчинів – приблизно 10 літрів на кожні 4 квадратні метри огірків на ділянці. При сильному зростанні та затримці плодоношення дозування азоту потрібно зменшити та внести якомога більше калію та фосфору.

Експерти розповіли, чим варто підживити в липні огірки
Експерти розповіли, чим варто підживити в липні огірки

Підсипки з компосту або перегною будуть дуже корисними для огірків, але після них обов’язково поливають рослини чистою водою. Для підвищення витривалості рослин можна робити підживлення з витяжки нітрофоски. Для цього замочують кілограм препарату в літрі води на два дні, потім перемішують та розводять перед поливом – одна склянка такої витяжки на відро води.

Позакореневі обприскування робляться для збільшення зав’язей та покращення плодоношення. Для цього беруть 8 грамів суперфосфату, 5 грамів аміачної селітри, трохи хлористого калію та обприскують огірочки на початку плодоношення по листках максимально рясно.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини