Є золоте правило: 1 ложка на 10 літрів води – і огірки ростуть як на дріжджах до самих заморозків

Ваші огірки попруть просто неймовірно після такого підживлення! А все, що вам буде потрібно — ви вже маєте на своїй кухні. Записуйте рецепт добрива і не забудьте поділитися ним.

Огірки — дуже ніжні та тендітні рослини, яким так треба своєчасно давати підживлення, аби вони пишно родили та тішили вас смачним врожаєм, необхідно дати їм гарне підживлення і виключити ризик поширення грибкових захворювань, які найчастіше й стають причиною псування плодів вже на кущі.

Якщо ви помітили, що на дорослих рослинах починає жовтіти листя це може свідчити або про те, що ви перебрали з внесенням води, створивши занадто велике середовище, або, що на вашу грядку завітав грибок. У цьому випадку радимо звернутися до просто та корисного добрива на основі соди, але перед цим потрібно ретельно обдивитися кожен огірок та листя на предмет появи чорних плям.

Городники розповіли, чим підживити в липні огірки на городі
Городник розповів, чим простимулювати родючість огірків

Якщо ви десь побачили, що такі з’явилися, видаляйте без вагань, бо інфекція дуже швидко перекинеться на інші здорові рослини, не встигнете й оком кліпнути.

Для обробки грядки розводимо 1 столову ложку карбонату натрію у відрі води. Достатньо буде пів літрової баночки під кожен кущ, аби прибрати хворобу. Робимо це доти, допоки листя не перестане жовтіти.

Також сода допомагає знижувати кислотність ґрунту, що може покращити умови для росту огірків, адже вони краще ростуть у нейтральному або слабо лужному середовищі.

Яке добриво люблять огірки
Городник розповів, чим простимулювати родючість огірків

По-друге, карбонат натрію має антисептичні властивості, що допомагає зменшити ризик повторного виникнення грибкових захворювань, таких як борошниста роса. Крім того, розчин соди може відлякувати деяких шкідників: попелицю, нематод, дротянку, капустянку.

Заради профілактики можна поливати городину таким розчином 1 на місяць.

Популярне

Подібні новини