Як за 1-2 години повернути огіркам “друге дихання” і забути про пожовтіння листя: це добриво творить дива

З проблемою пожовтіння листя на огірках, пустоцвітів та недостатньо хрустких плодів дачники стикаються доволі часто. Та не варто засмучуватись!

Ситуацію з легкістю можна виправити, знаючи певні городні хитрощі, про які ми сьогодні й розповімо.

Отже, всі вищезазначені проблеми можна вирішити за допомогою спеціальної підгодівлі. Навіть коли огірочки починають плодоносити, ніколи не пізно внести комплексні добрива, щоб рослина отримала всі необхідні поживні речовини для рясного плодоношення.

Одним із ефективних добрив у цій фазі є гумат калію у рідкому вигляді. Спочатку збирають зрілі огірки з кущів, а потім вносять підживлення. Це добриво насичене гуміновими кислотами, які перетворюють важкозасвоювані речовини в ґрунті в легкозасвоювані. Воно також містить магній, калій, бор та цілий набір вітамінів.

У фазі плодоношення це особливо важливо: завдяки удобренню зав’язь не опадає, листя не жовтіє, а плоди формуються частіше, оскільки рослина має для цього все необхідне. Гумат калію потрібно розводити строго за інструкцією на упаковці і підгодовувати огірочки через 1-2 години після поливу кущів звичайною водою.

Чим підживити огірки для врожаю: порада агрономів
Чим підживити огірки для врожаю: порада агрономів

Гумат калію розчиняється у теплій відстояній воді, адже огірки дуже люблять теплу воду. Поливати їх холодною водою не варто! Це може нашкодити рослині та викликати великий стрес: рослина може зупинитися у зростанні, зав’язі можуть обсипатися, і вона може загинути. Тому будьте пильними.

Також не забувайте про регулярний полив, який рекомендується проводити рано-вранці або ж вже після заходу сонця. Так рослини отримають необхідну вологу, але не “зароблять” опіків листя.

Популярне

Подібні новини