Бабуся Ольга годує полуницю в серпні “сірим золотом”: її хитрість змушує ягоди родити, як скажені. Вау-ефект

Полуниця залишається однією з найулюбленіших ягід у всьому світі. Кущі дають гарний урожай, ягода швидко дозріває і добре плодоносить. Звісно, якщо правильно доглядати за нею.

Щоб досягти великої врожайності, необхідно правильно підгодовувати кущі, особливо у серпні, після плодоношення. У вересні полуниця вже закладатиме плодові бруньки на майбутній урожай, тому потрібно дуже добре підгодувати кущики. Якщо земля буде бідною, плодові бруньки закладуться у мізерних кількостях, і врожай буде відверто поганим.

Саме тому дачники вносять мінеральні підгодівлі в серпні – вони насичують коріння полуниці всім необхідним, і наступного року видно результати їхньої праці. Якщо вже зроблено обрізку, видалено старі кущі полуниці та висаджено нові, потрібно підгодувати землю органікою. До органічних підживлень можна віднести курячий послід, коров’як, компост чи перегній.

Городники розповіли про підживлення полуниці в серпні
Городники розповіли про підживлення полуниці в серпні

Через тиждень після цього дачники вносять натуральні мінеральні підживлення. Особисто вони користуються золою, яка містить не менше, а то й більше корисних речовин, ніж будь-який покупний препарат. У золі є фосфор, калій, бор, магній, сірка та десятки інших корисних елементів. Якщо ж деревної золи на ділянці немає, можна комбінувати між собою різні мінеральні добрива.

Полуниця добре відгукується на аміачну селітру, хлористий калій, сульфат амонію, калійну селітру чи калійну сіль. Також можна використовувати суперфосфат. Розводьте добрива за інструкцією та поливайте полуничку під корінь. Однак, усі добрива одразу вносити не рекомендується, оскільки надлишок поживних речовин теж не піде на користь рослині.

Популярне

Подібні новини