Обов’язково приготуйте влітку “сонячний чай”: поки всі поля усіяні цими прянощами, варто скуштувати напій

Приготувати такий смачний чай зможе кожна господиня. Розповідаємо, чим він корисний для здоров'я та як легко й швидко готувати його у домашніх умовах.

Поки на полях все ще цвіте конюшина у великих об’ємах, потрібно хоча б раз вийти на прогулянку з кошиком, аби зібрати смачну та корисну зелень. Найкраще збирати і головки, і зелену частину рослини. З них можна приготувати випічку, борошно, мус і смачний чай. Сьогодні розповідаємо про те, як із конюшини зробити апетитний напій.

Як приготувати чай із конюшини

Експерти розповідають: збирати червону конюшину, як і будь-які їстівні трави, потрібно тільки у сонячний день, коли над ними повно комах. Відокремте від суцвіття маленьку квіточку та спробуйте її на смак. Вона буде нагадувати вам цвіт акації – ніжний, солодкий та з яскравим ароматом квітів.

Ті свіжі квіти, які ви зібрали у сонячний день, потрібно промити чистою та обов’язково холодною водою та одразу відправте їх у банку. Наповніть місткість на ⅔, а потім залийте прохолодною водою. Закрийте банку кришкою та залиште на сонці.

Експерти розповіли, як правильно готувати чай із конюшини та чим він корисний для здоров'я
Експерти розповіли, як правильно готувати чай із конюшини та чим він корисний для здоров’я

Якщо хочете доповнити чай, ви можете використати листя смородини, м’яту або листя смородини. Також особливого смаку додасть сушена сировина, чай каркаде або класичний зелений час. Коли сонце сяде, то баночку з чаєм потрібно поставити у холодильник для завершення процесу приготування. У результаті у вас вийде золотистий і дуже ароматний чай.

Експерти розповіли, як правильно готувати чай із конюшини та чим він корисний для здоров'я
Експерти розповіли, як правильно готувати чай із конюшини та чим він корисний для здоров’я

Лугова або червона конюшина має протизапальні та сечогінні властивості. Крім того, така рослина здатна допомогти вгамувати втому та стрес, покращує ваш сон і пригнічує дратівливість. Також конюшину використовують для прискорення виведення токсинів із людського організму.

Популярне

Подібні новини