Полуничним кущам – “зелену перину”: завдяки цьому трюку мої ягоди наступного року будуть величезні

Забувати про полуницю після збирання ягід не можна. У цей час вона потребує ще більшого догляду, ніж під час плодоношення. Розкриваємо всі хитрощі.

Якщо правильно її підготувати до холодів, вона зможе добре плодоносити наступного року. А якщо просто залишити кущики на ділянці без догляду, то ні про який урожай не може бути й мови.

У серпні-вересні полуницю обов’язково потрібно поливати, якщо немає проливних дощів, щоб коріння легше перенесло зиму. Вони повинні бути добре просочені водою. Якщо листя рослини уражене хворобами, то у вересні-жовтні обов’язково обробляйте рослини мідним купоросом від шкідників.

Дуже важливо засіяти грядку з полуницею правильними сидератами. Ідеально підходять гірчиця, овес, редька, ріпак та фацелія. Саме завдяки сидератам у ґрунті зберігаються поживні речовини, земля буде розпушена, насичена азотом і не дасть вирости бур’янам. Коли сидерати виростають на висоту 10 см, їх зривають або викошують і залишають у міжряддях як мульчу. Вона захистить коріння від холоду та при розкладанні забезпечить землю великою кількістю азоту.

Городники розкрили секрет плодоношення полуниці
Городники розкрили секрет плодоношення полуниці

У вересні в міжряддях полуниці можна посадити озимий часник і кріп, а навесні — засіяти туди календулу або чорнобривці. Доглядайте за полуницею правильно, і ви збиратимете шикарний урожай щорічно. Проте не забувайте, що кущі дають максимальний урожай на другий-третій рік, а на четвертий їх потрібно видаляти та садити нові.

Використовуйте ці прості рекомендації, і ви побачите який наступного року буде рясний врожай соковитої полуниці.

Популярне

Подібні новини