Ось що я кладу в лунки, щоб цибуля виросла діаметром 10 см: ця турбо-підкормка збільшила врожайність в рази

А ви знали, що готувати цибулю до посадки треба ще з осені? Розповідаємо, як одним махом вирішити 2 задачі при висаджуванні нашої улюбленої городини.

Цибуля, на перший погляд, здається навіть не простою, а елементарною городиною для висаджування. Проте, це не зовсім так. Аби виростити дійсно смачні овочі, перед їхньою посадкою треба трошки похімічити.

Ідеально готувати грядку для цибулі ще восени, у вересні. Це дає можливість ґрунту насититися поживними речовинами і “відпочити” до весни. У крайньому разі, потрібні добрива можна додати безпосередньо під час висадки цибулі.

Городники назвали 4 способи ефективного використання лушпиння цибулі на городі
Чим підживити цибулю на етапі посадки: городник назвав засіб

Перед посадкою у кожну лунку потрібно внести кілька важливих компонентів. По-перше, це деревна зола – по 1 чайній ложці на кожну лунку. Вона не лише насичує ґрунт калієм, але й допомагає цибулі боротися з хворобами та зміцнює її кореневу систему.

По-друге, додається 3-4 грами суперфосфату. Це добриво відповідає за розвиток міцних коренів і формування великої цибулини. Щоб рослина отримувала достатньо поживних речовин протягом всього періоду росту, необхідно додати ще 10-15 грамів подрібненого перегною або компосту.

Експерти розкрили секрет вирощування зеленої цибулі просто на своєму підвіконні
Чим підживити цибулю на етапі посадки: городник назвав засіб

Також для боротьби з цибулевою мухою в рядок можна додати 3-4 грами кухонної солі – це природний і ефективний спосіб захисту від шкідників.

Ця технологія працює як у відкритому ґрунті, так і в теплицях, тому її можна застосовувати в абсолютно різних умовах вирощування.

Якщо ви віддаєте перевагу органічним добривам, можна використовувати витяжку з гною (1 частина гною на 10 частин води, яка настоюється протягом 7-10 днів) або настій пташиного посліду, що заливають водою у пропорції 1:4 і настоюють 2 тижні, після чого розводять у пропорції 1:5.

Популярне

Подібні новини