Рубрики: Рецепти

Який інгредієнт треба додати в холодець, щоб він краще застиг: хитрий секрет для ідеального холодцю

Кожна господиня вміє готувати холодець за власним рецептом, але досягти ідеальної форми та консистенції після застигання з першого разу не вдається. Існує простий секрет для ідеальної страви.

Зазвичай, ми готуємо холодець на свята, але це не важка страва високої кухні, тому його можна готувати щовихідних. Рідні та друзі зрадіють, коли в звичайний день ви накриєте для них цілий святковий стіл з холодцем у головній ролі. Для однорідного, гарного, а головне – добре застигнувшого холодця потрібно дотримуватись простих рекомендацій.

Не використовуйте для приготування холодцю тільки м’ясо курки або птиці. Додайте яловичини або свинини за вашим бажанням в рівних пропорціях, так холодець застигатиме значно краще. Слідкуйте за тим, щоб бульйон не кипів.

Холодець який зможе приготувати кожна господиня

Холодець досить довго вариться, якщо він буде постійно кипіти, то вам доведеться доливати води. Через це смакові якості вашого будьйону можуть зіпсуватися. Зокрема, пам’ятайте про те, що під час варки бульйону, потрібно знімати верхній шар пінки, що утворюється, а часник додавати в холодний бульйон.

Найголовніше – желатин. Досвідчені господині його не використовують, а користуються головним секретом ідеального бульйону. Для цього потрібно використовувати кісткове м’ясо з великою кількістю хрящів, але не філейну частину. Якщо вам не вдалося досягнути ідеального застигання без желатину – це не привід розчаровуватися в собі і опускати руки.

Як виглядатиме ваш холодець при дотриманні всіх порад

Необхідно злити бульйон та повторно його перекип’ятити. Далі візьміть 25 г желатину і додайте згідно інструкції на упаковці. Готовий для застигання бульйон розлийте назад по формочкам та відправте ночувати у холодильнику. Якщо вас турбує колір холодцю – мутний – після того, як зварили бульйон, необхідно декілька разів процідити його, щоб витягнути “муть” з вашої страви.

Поділитися