Як запекти ідеальну курку в духовці: за цим рецептом завжди виходить соковита і з хрусткою скоринкою

Універсальна та смачна, запашна та з хрусткою скоринкою. Це рецепт саме такої курочки, як у фільмах, такої курочки, що закохає у себе та нагадає вам про дитинство, коли все було куди смачніше.

Улюблена курочка, яка одразу, потрапляючи на стіл, привертає увагу всіх та кожного. Така запашна із золотистою скоринкою, що вже не можна втримувати руки, аби не взяти шматочок собі. Це просто неможливо.

Сьогодні ми поділимось рецептом саме такої курочки. Такої, яку ви захочете приготувати якнайшвидше, щоб прикрасити свій стіл.

Перейдімо до рецепта

Для 5-6 людей підійде охолоджена тушка вагою від 1,5 кг. Щоб у вас вийшла смачна скоринка, запікайте курочку в електричній духовці, перед цим додавши на шкірку м’яса запашні трави та маринад.

Прикладом одних із найпростіших маринадів є поєднання соєвого соусу, меду, майонезу, сметани та гірчиці.

А секретним інгредієнтом, на який вам варто звернути увагу, буде розпушувач, 1-2 ч. л. якого зроблять з вашого гарного маринаду неймовірний. Він забере на себе зайву воду, що допоможе шкірці ліпше підрум’янитися, при цьому він ніяк не позначиться на смаку.

Результат приготування вражає
Результат приготування вражає

Інгредієнти:

  • 1 тушка курки, що важить близька 1,5 — 2 кг
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 1 ст. л. солі
  • спеції (обирайте улюблені та не тільки перець. Це може бути і куркума, і паприка тощо)

Процес приготування:

М’ясо спершу треба промити, прибрати зайву шкіру біля шиї і гузку. Потім обсушіть її та покладіть у маринад (часник і сіль, спеції). Або ви можете використати маринад, описаний вище.

Для цієї суміші часник продавіть через прес. Його можна брати багато, бо після запікання він не буде давати яскраво виражений смак.

До часнику додайте:

  • 1 ст. л солі
  • 1 ч. л. куркуми або каррі
  • 1 ч. л. солодкої паприки
  • 1/3 ч. ложки кумина
  • 0,5 ч. л. гострої паприки

Перетріть ці складники до однорідної маси. Для цього можете використати ступку з товкачиком чи чашку з чайною ложкою.

Далі, аби кожна частинка вашої курочки була смачною та ароматною, уважно втирайте маринад у м’ясо. Потім курку покладіть у форму чи глибоку посудину та залиште в холодильнику на 8-10 годин. Якщо у вас значно менше часу, то залиште тушку при кімнатній температурі на 2-3 години.

Маринуємо курку ретельно
Маринуємо курку ретельно

Духову піч розігрійте до температури 180-200 градусів. Трохи змастіть форму для запікання рослинною олією, але м’ясо не змащуйте: його власний жир стікатиме під час запікання. Викладіть курку на деко грудкою вгору, щоб отримати соковите м’ясо з хрусткою скоринкою. Ніжки перев’яжіть міцною ниткою та поставте запікатися на 1,5 години.

Щоб переконатися, що м’ясо готове, проткніть її ножем у найтовщій частині. Якщо м’ясо готове, то звідти потече світлий сік.

Діставайте свою страву, розрізайте на частину чи подавайте цілою, як у фільмах та насолоджуйтесь!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини