Рубрики: Рецепти

Рецепт, що врятує ваш зимовий стіл: найпростіший спосіб приготування холодця, який можна зберігати дуже довго

Часто, особливо взимку, ми, як ті ведмеді, не дуже хочемо щось готувати, однак відмовитися від смачної вечері точно не входить у наші плани. Тоді ви згадуєте про закрутки та доповнюєте свій прийом їжі чимось смачненьким.

Коли на свята збирається багато гостей, хочеться зробити все якнайкраще та підготувати чудовий стіл, який буде насичений різноманітними та смачними стравами. Однак, не завжди на цілий день готування є бажання та час. Тоді починаємо проявляти мудрість господинь та доповнювати зимове застілля підготовленими раніше стравами.

Зіркою такого вечора цілком може стати смачний, насичений та ароматний холодець, який можна приготувати значно раніше, адже закрутки з м’яса та риби точно вам допоможуть, а гостям будуть неймовірно смакувати.

Рецепт приготування такої тушонки досить простий та чудово зможе доповнити будь-яку страву.

Рецепт приготування холодцю в банці

Необхідні складники:

  • Кістки з хребта, лопаток, грудини свині
  • Рульки та ніжки свині
  • Шкіра свині
  • Будь-які спеції за бажанням: сіль, лавровий лист, чорний перець у вигляді горошку, сушений часник тощо
  • Вода

Спосіб приготування

Кістки свині з хребта, лопаток та грудини розділіть на частини, які заллєте водою. Залиште їх так на ніч, однак воду варто змінювати декілька разів.

Потім складіть кісти в каструлю, ретельно поклавши їх одне біля одного. Аби воно краще застигло, додайте туди декілька шматочків шкіри свині та налийте туди води. Також можете додати рульки та ніжки свині.

Коли з’явиться пінка, не забудьте її прибрати. Потім залиште суміш варитися на маленькому вогні протягом трьох годин, накривши кришкою.

Також додайте туди спеції. Радимо використати сіль, лавровий лист, чорний перець у вигляді горошку та запашний перець. Варити суміш варто до того моменту, коли м’ясо буде відпадати від кісток свині.

Потім перекладіть м’ясо у чисті банки. Варто окремо накладати великі щільні шматки м’яса і дрібні шматочки з нарізаною шкіркою. До останніх інгредієнтів також додайте половину чайної ложки сушеного часнику.

Опісля процідіть бульйон. Також не бійтеся його скуштувати: можливо треба буде додати туди ще спецій.

Потім заливайте банки, закручуйте та стерилізуйте. Якщо останнє ви робите в автоклаві, то для цього вам знадобиться п’ять хвилин за температури 110 градусів. Також можна стерилізувати банки з холодцем у каструлі протягом двох годин.

Поділитися