Краще, ніж “Шуба” та “Мімоза”: оригінальний рецепт салату з оселедцем, який ви точно маєте спробувати

"Шуба", "Мімоза", "Крабовий", "Олів'є" завжди були головними салатами новорічного столу, коли вся сім'я та друзі збираються разом проводжати старий та зустрічати новий рік. А що, як здивувати їх новою стравою?

Ми звикли, що до списку новорічних страв обов’язково входять “Олів’є” та “Оселедець під шубою”. Поставити ці салати на стіл перед святкуванням Нового року така ж класика, як вкотре передивитися “Один удома” чи “Іван Васильович змінює професію”, які й так уже всі знають напам’ять.

Але ви можете вразити гостей та поставити біля мандаринів, рулетів, пюре, м’яса, бутербродів новий салат зі старих інгредієнтів, який точно буде до смаку і рідним, і друзям.

Готуйтеся записувати рецепт, адже такого смачного оселедця ви ще не куштували. А рецепт цього салату ще простіший, ніж традиційна та улюблена “Шуба”.

Вам знадобиться:

  • Слабосолоний оселедець — 250-350 грамів.
  • Цибуля порей — 1 шт. (невеличка).
  • Варені яйця — 5 шт.
  • Твердий сир — 200 грамів.
  • Майонез.
  • Сіль, перець.
  • Зелень — петрушка, кріп для декору (за бажанням).

Спосіб приготування

Спершу займіться основою страви — оселедцем. Його варто почистити, прибрати зайві нутрощі, кістки, шкірку. Потім філе риби наріжте шматочками. Так, поки процес збігається з тим, як ви готуєте “Шубу”. Однак, цей варіант значно простіший та швидший.

До речі, шматочки оселедця не обов’язково нарізати дрібним кубиком. Ви також можете нарізати філе квадратом розміром 2 на 2 чи 3 на 3 сантиметри, аби було швидше. Однак, обирайте, як вам буде зручніше.

Після того, як оселедець готовий, перейдіть до цибулі порей. Її варто нарізати півкільцями та викласти на оселедець за тим принципом шар на шар, який використовують і в “Оселедці під шубою”.

Потім змастіть ці 2 інгредієнти майонезом, як показано на відео нижче.

Після цього натріть на дрібній терці зварені яйця та пересипте їх до вашої миски з салатом. Тепер додайте спецій та майонезу, аби структура салату була цілісною.

Потім натріть сир та щедро посипте ним по всій поверхні салату. За бажанням можете додати страві легкості та прикрасити її зеленню.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини