Рубрики: Рецепти

Простий рецепт домашнього хліба: з інгредієнтів тільки вода, борошно, дріджді та сіль

Домашній хліб — це дуже смачна та проста альтернатива до приготування звичайному магазинному хлібові, який іноді може бути не таким смачним. Тим паче для цього вам знадобиться лише 4 інгредієнти.

Хліб — важливий продукт у нашому харчуванні. Тим паче він смачний та поживний та часто стає основою швидкого перекусу — бутербродів і сендвічів.

Однак, магазинний варіант цього продукту не завжди гарний вибір. Він може мати неприємний смак чи запах, погано зберігатися чи бути твердим та сухим. Тому чудовим варіантом є спекти хліб власноруч. А для цього рецепту вам знадобиться лише чотири інгредієнти.

Необхідні складові:

  • Борошно — 500 грамів.
  • Тепла вода — 320 мл.
  • Дріжджі — 1 пачка активних сухих дріжджів чи 25 грамів свіжого продукту.
  • Сіль — 1 чайна ложка.
Ваш хліб вийде дуже смачним

За бажанням можете використати додаткові інгредієнти для посипання. Це може бути і кукурудзяне борошно, і спеції, і різноманітне насіння.

Спосіб приготування:

До великої миски додайте просіяне борошно. Потім покладіть туди сіль та дріжджі. Якщо ви використовуєте свіжі дріжджі, то перед тим, як класти їх до майбутнього тіста, змішайте їх з водою згідно з інструкцією.

Потім у миску налийте води та перемішайте. Коли маса стане однорідною, починайте вимішувати тісто руками. Коли воно почне добре відділятися від миски, перекладіть основу майбутнього хліба в іншу посудину, у яку попередньо налили трохи масла. Накрийте тісто харчовою плівкою та дайте йому настоятися у теплому місці, аби воно піднялося, як слід. Залиште ваш майбутній хліб на одну годину.

Тісто слід вимішувати саме руками

Тепер переходьте до формування хліба. Для цього місце, де ви будете займатись тістом, присипте борошном. Перекладіть туди тісто та розділіть його на дві половинки. Потім отриману частину тіста двічі чи тричі переверніть по столу та перекладіть на деко, яка застелили перед цим пергаментом.

Друга частина вам також знадобиться. Однак, спершу накрийте той шмат тіста кухонним рушником та дайте йому спокою на пів години. Потім зробіть з ним такі ж махінації, що й з першим шматком тіста.

У розігріту духовку до 240 градусів переставте хліб та випікайте його протягом 15 хвилин. Це треба робити на пару, який ви можете отримати, поставивши всередину духової шафи горщик з гарячою водою.

Після цього часу дістаньте каструлю та залиште хліб випікатися до золотої скоринки ще протягом 10-15 хвилин при температурі 230 градусів.

Потім діставайте хліб, дайте йому повністю охолонути і смачного!

Поділитися