Як у дитинстві: рецепт та поради, як приготувати печиво “Гусячі лапки”, що стане окрасою новорічного столу

Такі, як у дитинстві та неймовірно смачні. Це єдині відгуки, які ви почуєте, коли приготуєте печиво "Гусячі лапки" за цим рецептом до новорічного столу та дасте його скуштувати іншим.

Хрусткі ласощі “Гусячі лапки” запам’яталися багатьом ще з дитинства. Тоді, коли не було ніяких турбот, а мама чи бабуся любили побалувати чимось смачненьким. Іноді серед багатьох рецептів вони обирали саме це просто печиво, яке ідеально доповнить будь-які посиденьки з рідними та близькими: від чаювань у вузькому колі до святкування Нового року.

Однак, рецептів приготування такого універсального та смачного печива є безліч. Єдиним та майже незмінним нюансом є те, що начинкою цього десерту є домашній сир.

Ми підготували для вас чудовий та перевірений рецепт печива “Гусячі лапки”, яке нагадає вам про дитинство та вразить усіх гостей своїм незабутнім смаком. І цей рецепт розрахований саме на 400 грамів сиру. Професійні господині вирахували пропорції усіх необхідних складників, адже часто в магазинах продають сир саме такої маси.

Готуємо печиво "Гусячі лапки", як у дитинстві
Готуємо печиво “Гусячі лапки”, як у дитинстві

Необхідні інгредієнти:

  • Сир – 400 грамів.
  • Вершкове масло – 200 грамів.
  • Розпушувач – 1 чайна ложка.
  • Борошно – 350 грамів.
  • Цукор.

Спосіб приготування:

Додайте до просіяного борошна розпушувач. Потім заморожене вершкове масло натріть на терці та додайте до борошна. Ретельно перемішайте інгредієнти, після чого покладіть туди перетертий сир.

Далі це тісто загорніть у плівку та покладіть в холодильник на одну годину, аби воно настоялося.

Коли час закінчиться, дістаньте тісто з холодильника, зніміть плівку та розгорніть його. Розкачайте основу для майбутнього печива та склянкою відділіть кружечки.

Ті шматочки вмокніть у цукор. Потім складіть їх навпіл та знову вмокніть у цукор. А знаєте для чого? Правильно, аби знову цей кружечок тіста скласти навпіл.

Вмокаємо тісто в цукор
Вмокаємо тісто в цукор

Потім заготовки для печива перекладіть на пергамент та поставте в духову піч випікатися. Залиште “Гусячі лапки” в духовці до появи золотистого кольору при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин. І страва готова.

Запікайте до золотої скоринки
Запікайте до золотої скоринки

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини