Рубрики: Рецепти

Яку частину яйця не можна додавати в фарш для котлет: вийдуть сухими і жорсткими

Важливо правильно приготувати фарш для котлет, щоб вони залишились соковитими і не втратили свій смак. Багато господинь це роблять не правильно.

Насправді зробити домашні котлети це дуже просто. Крім цього, це значно краще, ніж купувати їх у магазині, бо ти ніколи не знаєш, на скільки свіжі ці котлети та з якого фаршу вони приготовлені, а коли ми самостійно готуємо їх, то можемо бути впевнені в їхній свіжості та ідеальному смаку.

Професійні кухарі діляться своїми секретами, як правильно готувати котлети. Не всі знають, що саме додавати до котлет, щоб вони були ідеальними та соковитими – білок чи жовток.
Мало кому відомо, що додавання цілого яйця до котлет можуть зробити їх суховатими та жорсткими.

Як приготувати ідеальний фарш для котлет

Це пов’язано з тим, що м’ясо та яйце містять багато білків, а білки під час термічної обробки мають здатність згортуватися. Через це фарш рекомендується готувати з додаванням лише жовтка. Завдяки цьому котлети залишаються соковитими і тримають свою форму під час термічної обробки. Якщо вам здається, що одного жовточка буде не достатньо, можете сміливо додавати ще один. Це ніяк не зіпсує смак вже готових котлет, а буде підтримувати їхню соковитість наступні декілька днів.

Також шеф-кухарі рекомендують замочувати хліб в молоці, а не у воді. Котлети матимуть ніжний та ароматний смак. Багато господинь думають, що хліб використовують лише для того, щоб зекономити м’ясо. Насправді, це не так. Котлети саме завдяки хлібу у складі стають соковитими, м’якими та ніжними.

Ідеальна пропорція хлібу у фарші – 250 грамів замоченого хлібу на один кілограм готового фаршу для котлет.

Ідеальний фарш для котлет
Поділитися