Рубрики: Рецепти

Желейні крашанки або порційний холодець: що цікавого приготувати на святковий стіл до Великодня. Рецепт

До найголовнішого свята року залишається декілька днів. Якщо ви досі не можете вигадати, що ж такого незвичного приготувати на святковий стіл, пропонуємо вашій увазі простий рецепт

Віряни вважають Великдень найголовнішим святом за весь рік, тому й підготовка до нього відповідна – серйозна та ретельна. Напередодні християнського свята господарі й господині не лише прибирають в хаті й готують паски, але й складають святкове меню. Якщо цьогоріч ви чекаєте на гостей, пропонуємо звернути увагу на цей рецепт. Цікава й незвичайна страва точно здивує кожного, хто завітає до вас на вечерю.

Інгредієнти:

  • 10 яєць;
  • Желатин;
  • Пів морквини;
  • Солодкий перець;
  • Горошок;
  • Варена ковбаса – 200 грамів;
  • Суповий набір з курки;

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно зварити бульйон на курячому суповому наборі. Для того, щоб його смак вийшов насиченішим, можете також додати перець горошком і лавровий лист. Після того, як ви зварили бульйон, дайте йому остигнути при кімнатній температурі й перелийте в глибоку тарілку. Після цього потрібно розвести ваш бульйон з желатином, потрібна кількість якого може відрізнятись. В інструкції до желатину буде вказано, скільки грамів слід додавати у воду. Вам потрібно додати на 10% більше.

Залиште бульйон із желатином при кімнатній температурі на 10-15 хвилин, поки він не набухне. Після поставте отриману масу на водяну баню і підігрійте до повного розчинення желатину. Зауважте, що до кипіння доводити не потрібно. Тепер приготуйте форми для вашої страви – яєчну шкарлупу.

Ось так виглядають форми для заливних яєць

Приготувати такі форми цілком просто. Добре промийте та просушіть ще повні й цілі яйця, а після обережно зробіть отвір ножем з тупого кінця. З утвореної діри вилийте яйця й використайте в іншому рецепті. Обережно промийте шкарлупу зсередини й відкладіть.

Підготуйте начинку для яєць

Начинка для заливних яєць може бути абсолютно різною. Ми пропонуємо дрібно нарізати ковбасу, перець, варену моркву, з горошку злийте воду. Наповніть яйця бажаною начинкою, залийте бульйоном, змішаним з желатином. Для зручності поставте яйця у спеціальну форму й залиште в холодильнику на 2-3 години.

Готова страва

Через декілька годин дістаньте яйця з холодильника, зніміть із них шкарлупу та подавайте до столу.

Поділитися