Приготуйте цю вечерю – і вам не доведеться хвилюватися про зайві кілограми: рецепт мʼяса від Клопотенка

Аби не турбуватись про зайву вагу, передусім потрібно навчитись правильно харчуватись. Відомий український кулінар поділився рецептом ідеальної низькокалорійної вечері

У суспільстві існує поширений міф, що корисна їжа не може бути смачною. Мовляв, якщо хочете схуднути, потрібно приготуватись до поїдання прісної каші з несмачним м’ясом. Відомий український кулінар Євген Клопотенко доводить зворотне. Насправді можна харчуватись без шкоди для своєї фігури та насолоджуватись тим, що вживаєш.

Зірка “МастерШефу” нещодавно поділився справжнісіньким скарбом – простим рецептом запеченого курячого філе в ніжному соусі з розмарином. На приготування ви витратите не більше 35 хвилин. Запасайтесь необхідними інгредієнтами й мерщій готувати.

Інгредієнти:

  • Одне куряче філе;
  • Гілочка розмарину;
  • Половина лимона;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 200 грамів звичайного йогурту;
  • Дві гілочки м’яти.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно ввімкнути духовку розігріватись до 180 градусів. Тим часом почніть готувати до випікання куряче філе. Добре його вимийте та очистьте від плівки та жиру. Викладіть м’ясо на лист пергаменту, яким зможете його огорнути, з двох сторін від шматка м’яса покладіть по шматочку лимона, а на саме філе викладіть розмарин. Одну столову ложку олії вилийте на м’ясо, аби воно повністю покрилось. Додайте сіль і перець на смак та відправте в духовку запікатись на 25 хвилин.

Приготуйте філе до випікання
Приготуйте філе до випікання

Тим часом почніть готувати соус. Для цього дрібно наріжте листочки м’яти та додайте їх до йогурту. Туди ж додайте ще одну столову ложку оливкової олії та солі, на власний смак. Добре перемішайте отриману суміш. Ваш соус готовий.

Приготуйте соус
Приготуйте соус

Після 25 хвилин випікання в духовці куряче філе має бути готовим. Викладіть його на тарілку, не прибираючи конверт з пергаменту. Всередину залийте соус. Смачного!

Полийте курку соусом і насолоджуйтесь
Полийте курку соусом і насолоджуйтесь

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини