Рубрики: Рецепти

Готую до глибокої осені: кабачки на сніданок, обід і вечерю. Швидкий та простий рецепт для різноманіття

З початком літа офіційно розпочинається і сезон кабачків. Пропонуємо приготувати цю просту, але дуже смачну страву з цукіні, яка стане ідеальним перекусом, сніданком, обідом або вечерею

Кабачки – універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч смачних і дуже корисних страв. Комусь подобається просто смажити цукіні, хтось надає перевагу запеченому або тушкованому овочу. Варіантів багато, втім фантазія кулінарів завжди необмежена. Редакція “Добрих новин” пропонує вам приготувати смачну страву – фаршировані кабачки.

Готується таке частування дуже просто, але смакує просто відмінно. Фаршировані кабачки стануть чудовим перекусом, вдалим сніданком, обідом або вечерею. На приготування такої страви ви витратите мінімум часу та зусиль, а ось результатом точно залишитесь задоволеними. Отже, берімося до справи!

Як приготувати смачні фаршировані кабачки

Інгредієнти:

  • Кабачки – 8 штук;
  • Фарш – 500 грамів;
  • Рис – 100 грамів;
  • Цибуля середня – 5 штук;
  • Морква середня – 2 штуки;
  • Сіль та перець на власний смак.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно зауважити, що для приготування фаршированих кабачків потрібно обирати цукіні доволі крупного розміру. Овоч не повинен бути занадто “вузьким”, краще брати широкі кабачки, які буде зручно начиняти. Отже, коли всі інгредієнти готові, почніть готувати рис – поставте його варитись. Далі очистьте кабачки від шкірки та хвостиків, видаліть серединку. Внутрішню частину овоча можете залишити для іншого рецепта.

Далі очистьте цибулю та дрібно наріжте, поставте обсмажуватись на пательні з олією або тваринним жиром на середньому вогні. Тим часом очистьте моркву та натріть її на великій тертці. Додайте моркву до цибулі, коли та стане м’яка та злегка жовтувата. Добре перемішайте та обсмажте 5-6 хвилин, помішуючи. Після цього розділіть підсмажку на дві частини – одну залиште в сковороді, іншу перекладіть до рису, який до цього часу вже мав зваритись та охолонути. У підсмажку, що залишилась у сковороді, додайте томатний сік – бажано домашній. Якщо ж такого немає, змішайте у пропорції 1:1 томатну пасту зі звичайною водою. Тушкуйте підсмажку 10-15 хвилин.

Почніть готувати фарш для начинки. До рису з підсмажкою додайте фарш та добре перемішайте. Підсоліть та додайте перець. Начиніть кабачки отриманим фаршем та викладіть у каструлю, в якій будете їх тушкувати. Залийте отриману суміш підсмажкою з томатним соком і, за потреби, трішки долийте води – вистачить однієї звичайної склянки.

Фаршировані кабачки за домашнім рецептом

Поставте кабачки на вогонь і готуйте, поки цукіні не стане м’яким, але все ще триматиме форму. Смачного!

Поділитися