Рубрики: Рецепти

“Унікальний рецепт”: деруни з буряка за 15 хвилин. Подруга поділилась смаколиком, який полюбила вся родина

Усі ми звикли куштувати деруни, в основі яких – картопля. Втім, кулінари запевняють, що така закуска з буряка смакує не гірше класичного варіанту страви

Традиційно деруни готуються з картоплі, а смакують цю чудову закуску зі сметаною або часниковим соусом. Втім, для тих, хто бажає урізноманітнити свій раціон, або для любителів кулінарних експериментів пропонуємо ознайомитись із цим простим, але дуже смачним рецептом. Деруни з буряка чудово смакуватимуть до основної страви або зможуть стати ідеальним перекусом. Хай там як, але вам точно слід спробувати цю геніальну страву.

Рецептом таких дерунів поділився автор блогу “Красиві рецепти. Гумор. Мотивація” в соціальній мережі Інстаграм. Олександр Огородников зазначив, що такий варіант приготування давно відомої усім страви є на 100% унікальним. Отже, берімося до справи!

Як приготувати незвичайні, але смачні деруни з буряка

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 штуки;
  • Буряк – 2 штуки;
  • Одна цибуля;
  • Одне куряче яйце;
  • 2 столові ложки борошна;
  • Сіль та перець на власний смак;
  • Олія для смаження.

Спосіб приготування:

Приготування дерунів з буряка не відрізняється від класичного варіанту страви. Для початку потрібно очистити та помити картоплю й буряк. Далі необхідно перетерти їх на тертці. Не забудьте про цибулю. Очистьте овоч і також натріть його, але використовуйте для цього дрібну тертку. Далі до перетертої овочевої маси потрібно додати яйце, сіль та перець, добре все перемішати. У самому кінці додайте борошно та ще раз добре перемішайте.

На вогонь поставте пательню та налийте в неї олії. Коли сковорідка достатньо розігрілась, почніть обсмажувати овочі. Викладайте по столовій ложці на гарячу поверхню та смажте з обох боків до золотої скоринки.

Кулінар Огородников розповів, як приготувати смачні деруни з буряком

Подавати до столу таку ароматну страву потрібно зі сметаною та кропом. Втім, за бажання, ви можете приготувати свій улюблений соус.

Поділитися