Готуйте сані влітку: ТОП-5 найкрутіших рецептів зимової консервації. “Закрутіть” літо у банку і насолоджуйтесь

Сезон консервації у самому розпалі, тому пропонуємо надихнутись ідеями та заготувати на зиму щось дійсно смачне та незвичайне. Підбірка найцікавіших овочевих міксів

Куштувати свіжі овочі з городу влітку – одне з найприємніших задоволень. Втім, аби смакувати самостійно вирощеними плодами ще й у зимовий період, потрібно заздалегідь попіклуватись про те, щоб закрутити овочі. У кожної господині та в кожного господаря є багато рецептів, перевірених часом. Пропонуємо надихнутись кількома цікавими ідеями заготівель на зиму.

Класичний варіант

Немає нічого кращого за перевірену класику – консервовані помідори з огірками користувались популярністю завжди. Для приготування такої заготівлі на зиму знадобиться мінімум інгредієнтів – сіль, цукор, оцет, чорний перець горошком, лавровий лист, часник, кріп і суха гірчиця у зернах. Викладіть у чисті банки помідори з огірками, лавровий лист, перець і кріп з гірчицею. Двічі залийте окропом і настоюйте 10-15 хвилин. Тим часом приготуйте маринад – на три літри води потрібно 15 столових ложок цукру, 5 столових ложок солі, 200 мілілітрів оцту.

Для любителів перцю

Якщо полюбляєте болгарський перець, до попереднього рецепта можете додати його. Огірки та дрібні помідори з міцною шкіркою викладіть у банку, додайте туди прянощі та викладіть нарізаний скибочками солодкий перець. Залийте двічі окропом, а на третій раз – маринадом.

Як приготувати смачну консервацію з овочів на зиму

Консервація “Літо в банці”

Якщо хочете взимку смакувати справжню вітамінну бомбу, приготуйте консервацію “Літо в банці”. Для цього потрібні патисони, помідори, огірки, солодкий перець, часник, листя хрону, парасолька кропу. Пропорції для приготування маринаду також доволі прості – на літр води потрібні 2 столові ложки солі, 4 столові ложки цукру, 4 столові ложки оцту.

Маринований часник

Приготування маринованого часнику дещо відрізняється. Для початку закип’ятіть воду та опустіть очищені зубчики часнику у гарячу воду – бланшуйте 1 хвилину. Потім дістаньте часник та опустіть його у холодну воду з льодом, аби зупинити процес приготування. Тим часом готуйте маринад. У каструлі доведіть до кипіння 400 мілілітрів води та додайте туди 2 столові ложки солі та 4 столові ложки цукру, кип’ятіть 2 хвилини. Зніміть з вогню, додайте 400 мілілітрів оцту.

Ідеї смачної консервації на зиму

З цвітною капустою

Якщо полюбляєте цвітну капусту, приготуйте консервацію з нею. Ідеально поєднуються огірки, томати, болгарський перець і цвітна капуста. Додайте часник, кріп, листя хрону та чорний перець горошком для додаткового смаку. Що стосується маринаду, то на три літри води потрібно 15 столових ложок цукру, 5 столових ложок солі, 200 мілілітрів оцту.

Популярне

Подібні новини