Закрила томатний сік без цукру таким чином, що навіть не позривали кришки: сусідська бабуся порадила

У розпал сезону томатів гріх не використовувати їх для приготування смачного та корисного домашнього томатного соку на зиму. Як приготувати такий сік?

Якщо ви шукаєте швидкий і простий рецепт, що допоможе зберегти багатство смаку і поживних речовин томатів, то радимо звернутися до каналу «Смачна сторінка», де ви знайдете ідеальний варіант для приготування такого соку.

Домашній томатний сік – це не лише відмінна альтернатива магазинним напоям, але й спосіб зберегти улюблений літній смак для холодних зимових днів. Він може бути використаний для заправки супів, соусів, страв і навіть в якості освіжаючого напою.

Інгредієнти:

  • Томати (за смаком)
  • 0,5 ст. ложки кам’яної солі
  • 1 шт. лаврового листа
  • 8 шт. горошин чорного перцю
Томатний сік без цукру: банки більше не буде зривати
Томатний сік без цукру: банки більше не буде зривати

Інструкції:

  1. Помийте томати і поріжте їх на зручні шматочки. Можна використовувати як дуже стиглі, так і трохи прим’яті томати.
  2. Пропустіть томати через соковижималку. Отриманий сік перелийте у каструлю та поставте на вогонь.
  3. Додайте половину столової ложки кам’яної солі, 5-8 горошин перцю і лавровий лист. Доведіть до кипіння і проваріть протягом 5-6 хвилин. Якщо ви бажаєте отримати густіший сік, тоді можна проварити його приблизно 20 хвилин. Однак для більшості смаків, п’ять хвилин буде достатньо для стабілізації соку та збереження його корисних властивостей.
  4. Після приготування сіку, розлийте його у стерилізовані банки та закрийте металевими кришками.

Цей швидкий та простий рецепт домашнього томатного соку збереже багатство смаку і поживних речовин томатів для вас на зиму. Ви зможете насолоджуватися свіжістю та яскравістю літнього смаку навіть в холодну пору року.

Популярне

Подібні новини