Рубрики: Рецепти

Ці оладки можна приготувати за 10 хвилин: потрібні лише 1 склянка смачного кефіру та борошно

Задача нескладного і смачного сніданку завжди перед вами? Немає проблем! Ми пропонуємо вам простий рецепт смачних і ніжних оладок на кефірі.

Ця страва не тільки швидка у приготуванні, але і справжній хіт для всієї родини. Оладки на кефірі – це ідеальний спосіб розпочати свій день або пригостити себе чудовим сніданком в будь-який час доби.

Інгредієнти:

  • 1 склянка кефіру (при бажанні можна використовувати нежирний або з низьким вмістом жиру)
  • 1 яйце
  • 2 столові ложки цукру
  • 1/2 чайної ложки соди гашеної оцтом
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1,5 склянки пшеничної борошна
  • 1 чайна ложка рослинної олії для смаження
Як приготувати пишні оладки на кефірі 

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці розбите яйце і додайте кефір. Добре змішайте ці інгредієнти до отримання рівної консистенції.
  2. Додайте цукор та сіль до змішаної маси та ще раз добре розмішайте.
  3. Поступово додавайте пшеничне борошно і соду гашеної оцтом. Змішуйте інгредієнти до тих пір, поки тісто не стане однорідним. Спробуйте уникнути утворення грудочок.
  4. Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні і додайте трохи рослинної олії. Розподіліть її по всій поверхні сковороди за допомогою кухонного паперу.
  5. Ложкою налийте невеликі порції тіста на розігріту сковоріду, створюючи круглі оладки. Пекти оладки до тих пір, поки на поверхні не з’являться бульбашки, а краї стануть золотистими, це зазвичай займає 2-3 хвилини з обох сторін.
  6. Обережно переверніть оладки тонким лопаточком та продовжуйте смажити їх з іншої сторони до готовності.
  7. Готові оладки на кефірі можна подавати гарячими зі свіжими ягодами, медом, мармеладом, або будь-яким іншим улюбленим начинням.

З цим рецептом ви легко приготуєте смачні оладки на кефірі, які стануть прекрасним доповненням до вашого сніданку чи легким перекусом. Поекспериментуйте з начинками та приправами, щоб створити власний унікальний смак.

Насолоджуйтесь!

Поділитися