Рецепт гасконського сливового варення, яке готується за пару годин: смак такий, що пальчики оближеш

Зварене за цим рецептом сливове варення називають гасконським: кришталева прозорість, смак та аромат роблять його більш конфітюром, ніж варенням.

Варення за французькою технологією так просто зробити вдома! Для приготування цієї смакоти потрібно лише 2 продукти: сливи та цукор. Сам процес створення десерту за цим рецептом не складний хоча й з певними нюансами, тому дуже важливо притримуватися запропонованій у матеріалі пропорцій.

Рецепт з покроковим приготуванням

Кухар поділився рецептом гасконського варення зі сливи

На кожен кілограм сливи візьміть 0,5 кг цукру. Сливи переберіть та помийте. Розріжте кожну навпіл та видаліть кісточки, які не викидайте, а покладіть в окремий посуд та закривши його, поставте у холодильник. Кісточки – це окремий інгредієнт варення. Садовину ж ретельно пересипте цукром, перемішайте та також відправте у холодильник на одну добу.

Після того розкладіть їх у декілька імпровізованих марлевих мішечках. Зав’яжіть мішечки мотузками. Каструлю зі сливами також вийміть з холодильника та поставте на середній вогонь. Доведіть сливи до кипіння й одразу після того занурте у варення мішечки з кісточками. Все це разом варіть 10 хвилин.

Кухар поділився рецептом гасконського варення зі сливи

Вимкніть вогонь та залиште варення до повного охолодження. Повторіть цей процес ще 2 рази. Після останнього разу кісточки одразу витягніть та підвісьте їх так, щоб з них стік сироп у варення. Дайте охолонути варенню, а потім розкладіть його по стерильних сухих банках.

Фішка в тому, що банки не потрібно закатувати, достатньо закрити їх звичайними кришками та зберігати можна при кімнатній температурі. Зварене за такою технологією варення не псується з часом та не зацукровується, зберігає тривалий час особливий смак та текстуру.

Популярне

Подібні новини