Рубрики: Рецепти

Ольга Сумська розкрила секрет найсмачнішого пирогу зі сливами: смак дитинства, який згадає кожен

Ольга Сумська поділилася сімейним рецептом смачного пирогу із слив та цукру. Що потрібно, аби приготувати ароматний та соковитий десерт, як у народної артистки?

Сливовий сезон у розпалі, а це означає, що настав час робити найсмачніші страви з цих чудових фруктів. Сьогодні я поділюся рецептом свого фірмового сливового пісочного пирога, який точно вас вразить своїм неперевершеним смаком.

Інгредієнти:

  • Свіжі сливи – 700 г (щоб покрити тісто)
  • Борошно – 3 стакани, плюс ще один для замісу
  • Вершкове масло – 200 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Ванільний цукор
  • Розпушувач або сода (дрібка) – 1/2 ч. ложки
  • Сік лимону – 1 ст. ложка
  • Цукор – 1,5 стакани

Спосіб приготування:

Розділіть білки та жовтки дуже обережно. Якщо у жовтку потрапить навіть крихта білка, воно не зійде.

Поставте білки в холодильник. Збийте чотири жовтки з половиною склянки цукру (можна трохи більше за смаком).

Додайте збиті жовтки до борошна. Натріть холодне вершкове масло на терці (крупний), змішайте руками і додайте розпушувач (пів чайної ложки) і сік лимону. Зачекайте трохи, щоб сік лимону розпушився, а потім додайте його до тіста разом з ванільним цукром. Замішуйте.

Використовуйте стільки борошна, скільки відбирає тісто. Воно не повинно прилипати до рук. Сформуйте кульку і поставте в холодильник на 10-15 хвилин. У цей час збийте білки до стану густої, стійкої маси, поступово додаючи більше половини склянки цукру та чайну ложку лимонного соку.

Дістаньте тісто з холодильника, розкатайте його тонко на папері для випікання по формі пирога. Рівномірно розмістіть сливи поверх тіста. Випікайте у попередньо розігрітій до 160°C духовці протягом 20-30 хвилин. Спостерігайте, як пиріг стає золотистим.

Дістаньте його та вкрийте щільним шаром збитих білків. Поверніть у духовку на ще 5-7 хвилин, щоб білки стали золотистими.

Дістаньте та подавайте пиріг теплим.

Що можна сказати… Це справжня смакота! Ви зможете проковтнути язика, щоб скуштувати цей сливовий пісочний пиріг.

Поділитися