Рубрики: Рецепти

Якщо у вас є 1 яйце, молоко і борошно, приготуйте круасани: простий і супер смачний рецепт до чаю чи кави

Рецепт круасанів, на перший погляд, здається дуже складним та майже неможливим, але це зовсім не так. Для приготування вам знадобляться базові інгредієнти, як на будь-яку іншу випічку.

Круасани – це популярна французька випічка, яка найкраще за все смакує свіжою і одразу після приготування, але мало хто знає, як приготувати по-справжньому якісний продукт. Редакція сайту Добрі новини підготувала для вас саме той рецепт круасанів, який точно стане вашим улюбленим.

Вам знадобиться:

  • 250 г борошна;
  • 25 г цукру;
  • 5 г солі;
  • 5 г сухих дріжджів;
  • 150 мл молока;
  • 125 г вершкового масла (холодного);
  • 125 г води (ледь теплої);
  • 1 яйце (для змащування);
  • Цукрова пудра (для посипки, за бажанням).
Рецепт пишних та хрустких круасанів

Спосіб приготування:

Почніть з підготовки тіста. У велику миску посіюйте муку, додайте цукор, сіль та сухі дріжджі. Добре перемішайте сухі інгредієнти. Додайте холодне вершкове масло. Рекомендовано використовувати вершкове масло, оскільки воно надасть круасанам більше смаку. За допомогою ножа розріжте масло на дрібні кубики і швидко змішайте з мукою.

Додайте тепле молоко та воду до суміші. Молоко повинне бути теплим, але не гарячим, щоб не вбити дріжджі. Змішайте всі інгредієнти до утворення тіста. Викладіть тісто на плоску поверхню, добре поперемішуйте та зберіть велику кулю. Розкатайте тісто великим прямокутником, приблизно 1 см завтовшки. Згорніть прямокутник на 3 шари, подібно до складання листівки. Заверніть його у плівку та покладіть у холодильник на 30 хвилин.

Рецепт хрустких круасанів краще, ніж у Франції

Після охолодження тісто розкатайте знову великим прямокутником та складіть на 3 шари. Повторіть цей процес двічі, кожний раз охолоджуючи тісто в морозильнику на 30 хвилин.
Після останнього складання прокатайте тісто великим прямокутником та виріжте з нього трикутники (або інші форми) за бажанням. Згорніть круасани, розпочавши з широкого кінця. Розставте сформовані круасани на пекарському листі, вкривши їх рушником. Дайте їм піднятися при кімнатній температурі приблизно 1 годину або доки вони не збільшаться в об’ємі.

Під час цього часу попередньо нагрійте духовку до 200°C. Перед тим, пекти змажте круасани яйцем, щоб вони стали гарними та хрусткими. Пекти круасани приблизно 15-20 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Після випікання, за бажанням, посипте готові круасани цукорною пудрою. Тепер ви можете насолоджуватися своїми власноруч зробленими пишними та хрусткими круасанами. Bon appétit!

Поділитися