Як приготувати тушонку вдома всього з двох інгредієнтів: без автоклава і зайвого клопоту. Перевірений рецепт

Приготувати справжню тушонку вдома не складе труднощів. При цьому вона вийде набагато смачнішою та дешевшою, ніж куплена в супермаркеті.

Багато господинь вважають, що приготувати тушонку в домашніх умовах неможливо або ж надзвичайно складно. Та це не так. Сьогодні ви дізнаєтесь, як просто приготувати смачне тушковане мясо.

Зазначимо, що цей рецепт підходить для абсолютно будь-якого м’яса: курятини, свинини і т.д. Головне, щоб воно було з жирком. Цей рецепт може також знадобитися, якщо у вас вимикають світло, і є ймовірність, що м’ясо зіпсується. Звісно, якщо у вас газова плита.

Отже, з кілограма м’яса виходить 2 півлітрові баночки тушонки.

Приготування:

Нарізаємо м’ясо середніми шматками та складаємо в глибоку миску. На 1 кг потрібно додати 1 столову ложку солі. Перемішуємо та залишаємо хвилин на 15-20. За бажанням можна додати лавровий лист і декілька горошин духмяного перцю чи дрібку улюблених спецій. Але й просто з сіллю смак гарантовано буде неймовірним.

Після цього в чисті півлітрові банки накладаємо м’ясо, але не “під зав’язку”. Далі беремо каструлю, на її дно стелимо бавовняну тканину чи серветку. Викладаємо банки та накриваємо кришками (не закатуємо). В каструлю наливаємо холодну воду по “плечики” банок. Ставимо на плиту до закипання. Далі на банки ставимо щось важкеньке, наприклад тарілку.

Як приготувати тушонку в домашніх умовах
Як приготувати тушонку в домашніх умовах

Вогонь робимо як можна меншим, але при якому вода продовжує злегка кипіти. Варимо тушонку протягом 5 годин. Раз чи два на годину треба буде підливати окріп в каструлю, бо він буде випаровуватися.

Через 5 годин виймаємо банки з каструлі, герметично закатуємо ключем (також можна використовувати кришки твіст-офф), перевертаємо та ставимо під ковдру до повного охолодження.

Після цього її можна переносити в погріб або ж зберігати при кімнатній температурі. Така тушонка чудово смакуватиме як самостійна страва з хлібом, або ж з неї можна приготувати будь-які супи та безліч основних страв.

Популярне

Подібні новини