Ароматна курка з хрусткою скоринкою – ідеальна страва до святкового столу: рецепт із секретним інгредієнтом

Якщо ви ще не вигадали головної страви для свого святкового столу, обов'язково приготуйте цю смакоту. Секретний рецепт запеченої курки з хрусткою скоринкою.

На святковому столі обов’язково повинна бути “акцентна” страва – головна зірка новорічного застілля. Якщо ви та ваші гості обожнюєте м’ясо, спробуйте приготувати смаколик за цим простим рецептом. Така страва не залишить вас байдужими, адже соковите м’ясо доповнюється неймовірно хрусткою скоринкою. Для приготування знадобиться всього лише знання деяких цікавих порад і секретних хитрощів. Отже, хутчіше беріться до справи!

Кулінари поділились простим рецептом смачної новорічної курки з хрусткою скоринкою
Кулінари поділились простим рецептом смачної новорічної курки з хрусткою скоринкою

Інгредієнти:

  • Курка;
  • 2-3 ст. ложки оливкової олії;
  • 2 ч. ложки солі;
  • 1 ч. ложка чорного перцю;
  • 1 ч. ложка паприки;
  • 1 ч. ложка часникового порошку;
  • 1 ч. ложка чебрецю;
  • Сіль і перець на смак.

Спосіб приготування:

Для початку підготуйте до приготування курку. Якщо купуєте її у м’ясному магазині, то заздалегідь попросіть м’ясника видалити надлишковий жир і внутрішні органи з курки. Вдома промийте птицю під холодною водою та обсушіть рушником. У мисці змішайте олію, сіль, чорний перець, паприку, часниковий порошок і трави.

Натріть курку приготованим маринадом з усіх боків – навіть під шкірою та всередині. Дайте м’ясу настоятися в маринаді принаймні 30 хвилин. Ви можете залишити курку на декілька годин для кращого просочування. Розігрійте духовку до 200 градусів. Покладіть птицю на застелене пергаментом деко для випікання. Випікайте курку приблизно 1-1,5 години.

Останні 15-20 хвилин приготування потрібно підвищити температуру духовки до 220 градусів для створення хрусткої скоринки. Періодично поливайте курку власним соком або залишками маринаду для збереження соковитості. Дістаньте курку з духовки та залиште її настоятись перед подачею. Куштуйте готове м’ясо з улюбленими гарнірами, салатами чи соусами.

Як правильно готувати запечену курку, щоб середина була соковитою, а скоринка – хрусткою
Як правильно готувати запечену курку, щоб середина була соковитою, а скоринка – хрусткою

Запечена курка за цим рецептом точно вийде неймовірно апетитною та ароматною. Слідуйте порадам, описаним вище, й отримаєте задоволення від новорічної закуски. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини