Так кукурудзяну кашу ви ще не готували: рецепт зі шкварками та сиром. Не соромно поставити на святковий стіл

Здавалося б, хто наважиться поставити звичайну кукурудзяну кашу на святковий стіл? Втім, якщо приготувати її правильно та по-особливому смачно, можна здивувати гостей стравою.

Кукурудзяна каша має у своєму складі чимало корисних вітамінів і мікроелементів, а тому експерти радять обов’язково вводити страву у свій щоденний раціон. Втім, багатьом із різних причин не подобається смак цієї страви. Якщо ви належите до категорії цих людей, обов’язково спробуйте приготувати кукурудзяну кашу за цим простим рецептом. Вона виявиться настільки смачною, що ви навіть захочете подати її до столу. Отже, берімося до справи!

Кулінари розповіли, як приготувати смачну кукурудзяну кашу зі шкварками та сиром
Кулінари розповіли, як приготувати смачну кукурудзяну кашу зі шкварками та сиром

Інгредієнти:

  • 1 склянка кукурудзяної крупи;
  • 3 склянки води;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 150 г шкварок;
  • 200 г бринзи;
  • Спеції на смак;
  • Зелень для подачі.

Спосіб приготування:

Кукурудзяну крупу добре промийте. У каструлю додайте воду і сіль. Доведіть до кипіння. Додайте кашу в киплячу воду. Зменште вогонь, накрийте каструлю кришкою та варіть на маленькому вогні протягом 20-40 хвилин до готовності. Зручно використовувати каструлю з товстим дном, аби страва не пригоріла. Поки каша готується, у сковороді розігрійте шкварки, поки вони не стануть золотистими та хрусткими. Смажте до готовності, а потім зніміть з вогню і перекладіть їх на паперовий рушник, щоб забрати надлишок жиру.

Бринзу поріжте або розламайте руками. Після того як кукурудзяна каша стане м’якою, додайте до неї шкварки та перемішайте. Потім додайте сир і знову все добре перемішайте. Готову страву перекладіть у тарілку, на якій будете її подавати. За бажання, зверху можете ще посипати кашу тертим сиром та приправити чорним перцем. Прикрасьте страву свіжою зеленню, якщо маєте бажання. Подавайте кукурудзяну кашу гарячою, додаючи на смак ще сиру або шкварок

Кулінари розповіли, як приготувати смачну кукурудзяну кашу зі шкварками та сиром
Кулінари розповіли, як приготувати смачну кукурудзяну кашу зі шкварками та сиром

Така апетитна страва точно сподобається вам і вашим гостям. Легка й одночасно з насиченим смаком вона не залишить байдужим нікого. Подавайте страву ще гарячою, коли сир тягнеться, а сама каша не встигла застигнути. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини