Рубрики: Рецепти

І м’яса на столі не треба: так смачно, що гості забудуть своє ім’я. Рецепт гарбузових відбивних зі сметаною

Для тих, кому не дуже подобаються м'ясні закуски, пропонуємо приготувати ароматні та ніжні оладки з гарбуза. Така страва ідеально смакує зі сметаною і вважається дієтичною.

Гарбузові “відбивні” виходять неймовірно ніжними та дуже соковитими. Така страва ідеально доповнить святковий стіл або стане чудовим перекусом у звичайний будній день. Розповідаємо про секретний спосіб приготування особливої закуски, яка не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей. Обов’язково зберігайте собі цей рецепт і використовуйте його у побуті.

Кулінари поділились простим рецептом смачного частування – оладки з гарбуза без м’яса

Інгредієнти:

  • 2 чашки тертого гарбуза;
  • 1 велика картопля;
  • 1 цибуля;
  • 2 яйця;
  • 1/2 чашки борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • Сіль та перець на смак;
  • Рослинна олія для смаження;

Спосіб приготування:

Готується така страва нереально просто та швидко. Звісно, для початку вам потрібно приготувати “фарш” для ваших овочевих відбивних. У великій мисці змішайте тертий гарбуз, терту картоплю середнього або великого розміру, дрібно нарізану цибулю, збиті яйця, просіяне борошно, розпушувач для тіста, сіль та перець. Ви можете, за бажання, додати й інші свої улюблені спеції. Не забудьте віджати зайву рідину з овочів, які натираєте на тертку, аби тісто для оладок не вийшло занадто рідким.

Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні. Ложкою викладайте порції тіста на пательню та розгладжуйте їх для отримання красивих оладок однакового розміру. Смажте страву з обох боків до золотистого кольору та повного приготування всередині. Перекладіть оладки на паперові рушники, аби забрати зайву олію після смаження.

Кулінари поділились простим рецептом смачного частування – оладки з гарбуза без м’яса

Готовий смаколик найкраще залишити до повного охолодження на столі, а потім – перекласти у холодильник на декілька годин. Якщо хочете зробити закуску ще ніжнішою та соковитішою, можете змастити кожну з гарбузових оладок сметаною, покласти їх на тарілку та дати їм настоятись у холодній камері. Смачного!

Поділитися