Мариновані печериці вдома без зайвих зусиль: нереально смачна закуска, яку гості завжди з’їдають першою

Нереально простий рецепт смачної страви ідеально підійде для вечері або простого перекусу. Мариновані гриби втамують голод і порадують своїм ніжним смаком.

Шампіньйони – дуже смачні гриби, які подобаються багатьом своїм ніжним і неперевершеним смаком. Хтось полюбляє їх смажити, комусь більше подобаються запечені гриби. Втім, запевняють автори цього рецепта, варто спробувати приготувати нереально апетитні мариновані гриби. Таку страву легко втілити у життя, а на приготування не доведеться витрачати багато часу або сил.

Кулінари поділились простим рецептом смачних маринованих грибів шампіньйонів
Кулінари поділились простим рецептом смачних маринованих грибів шампіньйонів

Інгредієнти:

  • 500 г шампіньйонів;
  • 1/2 склянки оливкової олії;
  • 2 ст. ложки оцту 9%;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 лавровий лист;
  • 1 ч. ложка кукурудзяного крохмалю;
  • Сіль і перець на смак;
  • Свіжа петрушка для подачі.

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте оливкову олію, оцет, часник, лавровий лист, сіль і перець. Ви також можете додати інші улюблені спеції. В отриману суміш додайте нарізані шампіньйони та перемішайте, щоб гриби рівномірно покрились маринадом. Залиште шампіньйони маринуватися протягом не менш як 30 хвилин, але краще нехай вони настоюються кілька годин або навіть ніч у холодильнику.

Поставте сковороду з олією на середній вогонь і розігрійте її. Додайте туди шампіньйони з маринадом і готуйте протягом 10-15 хвилин, періодично помішуючи. В окремій мисці розчиніть крохмаль у невеликій кількості води. Додайте цей розчин до шампіньйонів, щоб зробити маринад більш густим. Готуйте ще 2-3 хвилини, поки маринад не стане густішим. Вимкніть вогонь і дозвольте шампіньйонам охолонути до кімнатної температури.

Кулінари поділились простим рецептом смачних маринованих грибів шампіньйонів
Кулінари поділились простим рецептом смачних маринованих грибів шампіньйонів

Ваша страва готова, можете подавати її. За словами авторів рецепта, найкраще куштувати частування ще гарячим, аби начинка не втратила своїх смакових якостей. Варто залишити гриби охолонути зовсім ненадовго, а потім насолодитись відмінною вечерею або перекусом. Втім, за власним бажанням, ви можете їсти мариновані гриби холодними. Смачного!

Популярне

Подібні новини