Мариную оселедець тепер тільки так: риба виходить аж солодка, а кісточки вилітають самі собою

Після цього рецепту ви ніколи вже не повернетеся до покупних магазинних солоних оселедців. Розповідаємо, як смачно замаринувати рибу в домашніх умовах.

Оселедець — це дуже корисна риба, яку можна використовувати в різноманітних стравах. Однак, якщо вам втомилося використовувати традиційні методи маринування з гірчицею, ми пропонуємо вам спробувати наш найновіший лайфхак з використанням прянощів. У цьому рецепті ми використовуємо насіння коріандру та гвоздику, щоб надати оселедцю деревний аромат і солодкуватий смак.

Що потрібно для приготування?

Кухар розповів, як замаринувати якісно оселедець
  • Невеликий оселедець
  • Ріпчаста цибуля або цибуля “Марс”
  • Склянка води
  • Дрібка солі
  • Столова ложка соняшникової олії та столова ложка оцту (яблучний краще не брати)
  • Лавровий лист (Достатньо буде 2 штук)
  • 6-7 горошин перцю
  • Дрібка коріандру та дві сушених гвоздики

Беремо свіжий оселедець (розморожений також підійде) і видаліть шкіру. Тушку миємо та обсушуємо паперовим рушником.

Далі нарізаємо рибину. Дотримуйтеся товщини приблизно у два пальці. Цибулю нарізаємо або великими кубиками, або кільцями. Розмістіть в банці шарами — спочатку рибний шар, а потім шар цибулі.

Тепер займемося маринадом. Його будемо готувати у сотейнику. Вливаємо склянку води (бажано кімнатної температури) та додаємо сіль, олію, перець, гвоздику та інші приправи. Якщо вам хочеться, можете подрібнити зерна коріандру, щоб їх аромат став ще насиченішим.

Кухар розповів, як замаринувати якісно оселедець

Далі всю отриману рідину ставимо на вогонь, доводячи її до кипіння. Коли температура сягне 100 градусів, потрібно вимкнути полум’я і через хвилину влити оцет. Більше маринад ми не кип’ятимо та лишаємо охолоджуватися.

Залийте отриманою рідиною оселедець в банці. Запам’ятайте, що заливати рибу гарячим маринадом може призвести до згортання білка та вплинути на її смак і зовнішній вигляд. Поставте банку з тушкою у холодильник на 24 години.

Цей рецепт гарантує вам неперевершений смак, який освіжить ваші смакові рецептори. Насолоджуйтеся унікальним поєднанням ароматів і смаків у кожному кусочку цього маринованого оселедця!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини