На весну це стане стовідсотковим хітом: додаток до шашлику, який точно доповнить смак і здивує гостей

Шашлик на мангалі – це справжня радість для шанувальників відпочинку та вишуканого смаку. Але інколи хочеться зробити це свято більш смачним та неповторним.

Ідеальною комбінацією із шашликом може стати ароматний лаваш, щедро приправлений зеленню та сиром. Давайте розглянемо, чому ця комбінація стала справжнім хітом серед гурманів.

Лаваш – традиційний хліб, який відомий своєю неймовірною легкістю та тонкою текстурою. Приготовлений на відкритому вогні, лаваш набуває неповторного смаку та легкого аромату, що чудово підкреслює смак м’яса на шашлику. Його найчастіше використовують у вигляді тонких пласких листів, на які потім намотують начинку зі збагаченою зеленню та ароматним сиром.

Додавання зелені до лавашу – це не лише смачний елемент, але і крок до більшого здоров’я. Петрушка, кріп, базилік – це ті трави, які прекрасно гармонують із смаком шашлику та додають йому свіжість. Зелень також збагачує страву вітамінами та мінералами, надаючи їй більш соковитий смак і делікатний аромат.

Сир – це та розкіш, яка може перетворити звичайний лаваш у витончену страву. Вибір сиру може бути різноманітним: фета, моцарелла, рікотта чи гірчичний сир – кожен з них привносить свої унікальні смакові відтінки. Розтоплений сир на гарячому лаваші надає страві кремову текстуру та незабутній смак, доповнюючи палітру смаків шашлику.

Намажте лаваші соусом
Намажте лаваші соусом та посипте сиром 

Інгредієнти:

  • Тонкий лаваш
  • Зелені (петрушка, кріп, базилік, м’ята)
  • Сир на вибір (фета, моцарела, рікота)
  • Олія для змащування

Приготування:

  1. Підготуйте лаваш, розгорнувши його на робочій поверхні.
  2. Розсипте зелень порівну по всій поверхні лавашу.
  3. Додайте нарізаний або розтертий сир на зелень.
  4. Зверніть лаваш у трубочку чи рулет та закріпіть за допомогою олії або дерев’яного шпажки.
  5. Покладіть лаваш на мангал і обсмажуйте до розтоплення сиру та золотистої коричневої скоринки.

Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини