Грибний паштет у домашніх умовах: рецепт нереально швидкої та дуже смачної закуски з шампіньйонів. Геніально

Кулінари поділились простим і дуже швидким рецептом смачного паштету без додавання м'яса. Така закуска виходить смачною, а гриби додають їй особливого шарму.

Нереально смачний паштет за цим простим рецептом готується за лічені хвилини – для закуски вам не потрібне м’ясо, адже цей смаколик на основі грибів. Апетитна закуска виходить дуже ніжною, а пікантний присмак грибів створює особливий настрій закуски. Таку страву не соромно подати до святкового столу. Ви можете готувати грибний паштет хоч кожного дня – апетитне частування не набридає. Отже, берімося до справи!

Простий рецепт смачного частування без м'яса з додаванням грибів – паштет
Простий рецепт смачного частування без м’яса з додаванням грибів – паштет

Інгредієнти:

  • 300 г шампіньйонів;
  • 1 велика цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст. ложки рослинної олії;
  • 50 г горіхів;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. ложки вершкового масла;
  • Сіль та перець на смак.

Спосіб приготування:

Ретельно вимийте гриби і наріжте їх на невеликі шматочки. Розігрійте рослинну олію у сковорідці на середньому вогні. Додайте цибулю і часник, обсмажте, поки вони не стануть м’якими та прозорими. Додайте нарізані гриби до цибулі та часнику. Смажте на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, поки гриби не випустять свій сік і не стануть золотистими. Додайте горіхи і продовжуйте смажити ще 5 хвилин.

Перекладіть отриману суміш у блендер. Додайте туди ж варені яйця, вершкове масло, сіль та перець. Перемелюйте суміш у блендері до отримання однорідної текстури. Розігрійте духовку до 180 градусів. Перекладіть отриману масу у форму для запікання, змащену олією. Випікайте закуску у попередньо розігрітій духовці протягом 25-30 хвилин або до того часу, поки паштет зверху не стане золотистим та твердим.

Простий рецепт смачного частування без м'яса з додаванням грибів – паштет
Простий рецепт смачного частування без м’яса з додаванням грибів – паштет

Дайте паштету охолонути перед подачею. Готову закуску подавайте до столу разом із тостами, крекерами або свіжим багетом. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини