Готую цю закуску без хліба, борошна та яєць – замість котлет: нереально простий рецепт до святкового столу

Апетитна закуска з кабачків сподобається тим, хто не їсть або не полюбляє смак м'яса. Такі прості овочеві котлети готуються швидко, а виходять нереально смачними.

Для приготування смачної закуски необов’язково використовувати м’ясо – навіть на основі овочів можна зробити настільки апетитну страву, що гості не повірять у те, що таке можливо. Розповідаємо, як швидко та просто приготувати смачні овочеві котлети на основі кабачків без додавання хліба, борошна та яєць. Готова закуска точно не залишить вас байдужими.

Рецепт смачних овочевих котлет без м'яса, борошна та хліба на основі кабачків – апетитна закуска
Рецепт смачних овочевих котлет без м’яса, борошна та хліба на основі кабачків – апетитна закуска

Інгредієнти:

  • 2 середні кабачки;
  • 1 цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1/2 чашки тертого сиру;
  • 1/2 чашки кукурудзяної крупи;
  • Сіль та перець на смак;
  • Свіжі трави за бажання.

Спосіб приготування:

Підготуйте кабачки, цибулю, часник та сир – овочі очистьте та натріть на тертці. Так само потрібно натерти і сир. Видаліть з кабачків більшу частину соку. Це допоможе котлетам не розпадатись під час приготування. У великій мисці змішайте кабачки, цибулю, часник, сир, кукурудзяну крупу, сіль та перець. Якщо консистенція суміші занадто волога, додайте ще трішки кукурудзяної крупи або тертого сиру.

Сформуйте котлети з отриманої суміші, стараючись надати їм бажану форму та товщину. Розігрійте сковорідку з олією на середньому вогні. Смажте котлети з обох сторін до золотисто-коричневого кольору, приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку. Викладіть готові кабачкові котлети на паперовий рушник, аби позбутись від зайвої олії після приготування.

Рецепт смачних овочевих котлет без м'яса, борошна та хліба на основі кабачків – апетитна закуска
Рецепт смачних овочевих котлет без м’яса, борошна та хліба на основі кабачків – апетитна закуска

Готові котлети можете подавати до столу гарячими. Аби страва смакувала ще краще, зверху посипте частування тертим твердим сиром і поставте на декілька хвилин у духовку, аби він розтанув. Важливо не залишати страву у духовці надовго, аби вона не втратила соковитості та приємного присмаку. Обов’язково спробуйте такі апетитні котлетки без м’яса. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини