Рубрики: Рецепти

Ось що я додаю при замішуванні тіста на пиріжки в духовці: виходять дуже пишними, повітряними і не опадають

Приготувати пухкі та ароматні пиріжки може абсолютно кожна господиня. З правильним рецептом це буде не лише просто, але й дуже цікаво та захоплююче.

Існує кілька можливих причин, чому тісто на пиріжки може не вийти пухким. Якщо ви використовуєте занадто багато борошна або занадто мало рідини, тісто може вийти занадто щільним і не буде розвиватися під час випікання. Якщо ви не витрачаєте достатньо часу на заміс тіста або не даєте йому відпочити та піднятися, воно може не “дійти” належним чином. Коли тісто не випікається при достатньо високій температурі, дріжджі можуть не активуватися належним чином, що призведе до невеликої пухкості тіста.

Додавання занадто багато борошна або неправильне вимірювання може призвести до занадто щільного тіста. Редакція сайту Добрі новини підготувала ідеальний рецепт тіста для пиріжків.

Як приготувати ідеальне тісто на пиріжки
  • 2 чашки борошна;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 столова ложка рослинного масла або розтопленого вершкового масла;
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів;
  • 3/4 чашки теплої води (можна додати трішки більше, якщо потрібно).

У великій мисці змішайте борошно, цукор, сіль і сухі дріжджі. Додайте рослинне масло та теплу воду. Змішуйте, поки не утвориться м’яке тісто. Витягніть тісто на столі, який попередньо припудрили мукою, і помістіть його на нього. Розділіть тісто на близько 8-10 рівних частин. Кожну частину розкатайте в коло товщиною приблизно 1/4 дюйма.

На кожне коло тіста кладіть вашу улюблену начинку, наприклад, фарш, картоплю з сиром або яблучну начинку. Згорніть тісто в пиріжок, щоб утворити пиріжок, та злегка приплющіть краї, щоб вони не розклеювалися під час випікання. Потім запікаємо наші пиріжки у розігрітій до 180 градусів Цельсія, до золотистого кольору, приблизно 15-20 хвилин.

Поділитися