Рубрики: Рецепти

Ті самі “Горішки” з дитинства: секретний рецепт, який нагадає вам про найкращі роки. Запозичила його у мами

Кожен хоча б раз у житті куштував смачні горішки зі згущеним молоком. Якщо хочете пригадати, як смакує дитинство, обов'язково приготуйте смакоту за цим простим рецептом.

Домашні солодощі – найкраще, що ви можете приготувати вдома. Звісно, придбати у магазині вже готову випічку набагато простіше, але її смак ніколи та нізащо не зрівняється з тим, що ви здатні зробити власними руками. Для приготування апетитного частування потрібно всього лише змішати декілька простих інгредієнтів і згущене молоко.

Простий і швидкий рецепт смачних горішків зі згущеним молоком – як приготувати апетитну закуску

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки;
  • Курячі яйця – 2 штуки;
  • Маргарин – 200 г;
  • Цукор – 0,5 склянки;
  • Сода – 1/4 ч.л.;
  • Сіль – 1/3 ч.л.;
  • Оцет – 1 ч.л.;
  • Ванільний цукор – на смак;
  • Варене згущене молоко – 1 банка.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно приготувати тісто. Для цього потрібно розтерти яйця з цукром, а потім – розтоплений маргарин остудити та додати в яєчну масу. Наступним кроком потрібно відміряти соду та додати трішки оцту, щоб загасити її. Додайте в яєчну масу трішки солі, оцет із содою, просіяне борошно та замішуйте гладке й однорідне тісто. Вимішувати тісто потрібно до того моменту, поки воно не перестане прилипати до рук. Готовому тісту дайте відпочити протягом пів години.

Тепер нагрійте спеціальну форму для смаження горішків. У кожну половинку форми для горішків накладіть невелику кількість тіста, заповнюючи на дві третини. Далі – накрийте кришку, аби рівномірно розподілити тісто. Те, що виступило за краї форми, краще одразу прибрати, аби воно не заважало. Далі щільно закрийте горішницю та випікайте закуску з кожного боку по 4-5 хвилин. Час від часу відкривайте форму, аби перевірити, чи не згоріло тісто.

Наступний крок – наповнити горішки вареним згущеним молоком. Ви можете зробити це одразу після випікання основи для десерту. Тільки будьте обережними, адже тісто все ще гаряче.

Простий і швидкий рецепт смачних горішків зі згущеним молоком – як приготувати апетитну закуску

Готовий десерт ви можете подавати до столу одразу після приготування – гарячими вони смакують так само добре, як і охолодженими. Зверху горішки можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Поділитися