Рубрики: Рецепти

Духовка більше не потрібна: ходовий рецепт шоколадної чайної ковбаски “Ностальгія”. Вмить згадала молодість

Цей десерт - серед фаворитів серед тих, що готуються без випічки. Прості інгредієнти та спосіб приготування забезпечують смаколику актуальність на десятиліття.

Інгредієнти (2 шт. 500 г)

  • 500 г печива
  • 100 г горіхів (по бажанню);
  • 3-4 ст.л. какао-порошку;
  • 3-6 ст.л. цукру (за смаком);
  • 180 г вершкового масла;
  • 150 г молока.

Приготування:

Зразу зазначимо, що для приготування цього смачного десерту абсолютно не важлива температура продуктів.

В першу чергу подрібнюємо печиво. В цього рецепті ми використал печиво “Топлене молоко”, але ви можете обрати будь-яке інше за вашим смаком. Ламаємо печиво на шматочки різних розмірів: як великих, так і досить дрібних.

Горіхи завчасно підсушуємо чи підсмажуємо на сухій сковорідці. Так вони будуть хрусткими та більш ароматними. Подрібнюємо їх за допомогою блендера. Якщо останнього немає – не біда! Можете подрібнити горіхи, використовуючи ніж.

Подрібнені горіхи додаємо до печива.

Як приготувати шоколадку чайну ковбаску

Після цього в сотейник кладемо цукор та вершкове масло. Додаємо також какао-порошок. Далі вливаємо молоко і ставимо всю масу на плиту на середній вогонь. Помішуємо, доки не розтопиться вершкове масло. Коли маса почне закипати. Як тільки побачите на поверхні перші бульбашки – знімаємо з вогню і виливаємо в горіхову масу з печивом. Ретельно перемішуємо.

Отриману масу викладаємо до чистого поліетиленового пакета та формуємо ковбаски.

Ставимо до холодильника до повного застигання. Після цього виймаємо десерт з пакета та, за бажанням, присипаємо цукровою пудрою.

Такий швидкий та смачний десерт готується дуже просто і з доступних інгредієнтів. Ідеально смакуватиме з чаєм в компанії друзів та рідних. Обов’язково приготуйте такий смаколик та здивуйте найближчих. Смачного!

Поділитися