Рубрики: Рецепти

Великий дерун або картопляна піца за 15 хвилин: проста, ситна та швидка страва до обіднього столу

Хрустка картопля на сковороді. Дуже простий і швидкий рецепт, який оцінять усі любителі хрусткий картоплі. Ідея сніданку всього за 15 хвилин із картоплі та яєць.

Щоб приготувати хрустку картоплю на сковороді знадобляться наступні інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт. (450-500 г)
  • Яйця – 2 шт.
  • Зелена цибуля – невеликий пучок
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Рослинна олія

Приготування:

В першу чергу очищаємо картоплю та натираємо на великій тертці. Кладемо в глибоку миску. Додаємо до картопляної маси половину чайної ложки солі. Перемішуємо. Після цього відтискаємо картоплю від рідини, що з’явилася.

Наступний крок – зелена цибуля. Миємо її та дрібно нарізаємо.

Після цього в окремій мисці змішуємо курячі яйця, сіль та чорний мелений перець. Ретельно все перемішуємо.

Далі ставимо на плиту сковорідку. Наливаємо в неї достатню кількість рослинної олії. Можна використовувати, як соняшникову, так і оливкову або ж масло гхі. Вийде однаково смачно, то ж вибирайте той варіант, який підходить саме вам.

Великий дерун або картопляна піца за 15 хвилин

Викладаємо на гарячу сковорідку картоплю та розрівнюємо. Хай трохи просмажиться. Після цього вливаємо туди яйця. Додаємо подрібнену зелену цибульку. Якщо такої немає, то можна використати звичайну ріпчасту цибулю.

Накриваємо кришкою. Обсмажуємо протягом 8 хвилин. Але час може бути трішки більшим чи меншим, залежно від особливостей вашої пательні та духовки.

Коли яйце зверху “схопилося”, то перевертаємо наш “млинець”. Обсмажуємо трохи та вже не закриваємо кришкою, щоб верх залишався хрустким.

За цим рецептом виходить дуже смачна та ситна страва, яку можна приготувати, як на сніданок, так і на обід чи вечерю. Ваша родина точно оцінить цю картопляну піццу. Смачного!

Поділитися