Рубрики: Рецепти

Готую м’ясо “по-особливому”: ділюсь домашнім рецептом приготування. М’ясо можна їсти просто губами

Смачне, ніжне та соковите м'ясо - джерело задоволення та живильної енергії. Підкресліть свій смак та насолоджуйтесь неперевершеним досвідом кулінарної майстерності!

М’ясо “по-особливому” просте в приготуванні. Його можна готувати з будь-якого м’яса, і воно виходить неймовірно ніжне. Готується і на плиті, і в духовці.

Порції 5-6

Час приготування 2 години

Інгредієнти:

  • 1,3 кг яловичина (без кісток);
  • 2 шт. цибуля (велика);
  • 3 зубчики часник;
  • 100 г вершкове масло;
  • 1 ч. ложка цукор;
  • 1 ч. ложка оцет (9%);
  • 1 ч. ложка спеції (аджика);
  • на (свій) смак мелений перець;
  • на (свій) смак сіль.
Універсальний рецепт м’яса: буде соковитим і дуже ніжним

Приготування:

Яловичину нарізаємо великими шматками викладаємо в жаровню, високу сковороду або казан. Вливаємо 100 мл води. Цибулю нарізаємо півкільцями або пір’ям і викладаємо на м’ясо. Зверху додаємо нарізане на шматочки вершкове масло. Не солимо, накриваємо кришкою і готуємо на середній температурі 1 годину. Солимо (2 великі щіпки), додаємо мелений перець, цукор, оцет, подрібнений часник і суху суміш прянощів аджики (до складу входять суміш перців, петрушка, кріп, часник, хмелі-сунелі, коріандр). Спеції можна використовувати будь-які на смак. Все перемішуємо, накриваємо кришкою та готуємо на низькій температурі ще 1-1,5 години (залежить від сорту м’яса). Готову яловичину перекладаємо на тарілки з гарніром, посипаємо зеленню та одразу подаємо на стіл. М’ясо виходить не тільки смачне та ароматне, але ще й неймовірно м’яке. Воно легко розпадається на волокна. До цієї страви ідеально підійде соус із червоного вина і грибів.

Приготування соусу:

У сковороді розігрійте олію, додайте нарізані білі гриби (печериці) і смажте до золотисто-коричневого кольору. Додайте часничок і тим’ян, а потім залийте червоним вином. Доведіть до кипіння і варіть до загущення. Приправте сіллю та перцем. Смачного!

Поради щодо вибору м’яса:

Переконайтеся, що м’ясо свіже. Подивіться на колір – воно повинно бути яскравим, без ознак пожовтіння або плям. Також перевірте запах – він має мати приємний, свіжий аромат. Яловичина і свинина повинні мати деяку кількість жиру в м’ясі, що додасть соковитості страві. Текстура повинна бути без видимих зморшок або тріщин. Різні види м’яса підходять для різних страв. Наприклад, для стейків відмінно підійде яловичина, а для гуляшу – свинина або ягнятина.

Поділитися