Смакота на вашому столі: рецепт неперевершеного плову з яловичиною. Чоловік з’їв все і попросив добавки

Пропонуємо до вашої уваги черговий варіант смачного плову. Рецепт такого приготування рису спочатку обсмажити, а потім зварити досить поширений. Ну, вже як мінімум у Середній Азії.

Інгредієнти цілком стандартні без екзотичних додавань. Для приготування краще обрати яловичину, плов буде ніжним та насиченим.

Інгредієнти:

  • 500 г яловичини
  • 500 г рису (ми взяли «лазар», але можна брати й більш «крохмальні» сорти)
  • 500 г моркви
  • 1 велика цибулина
  • досить багато топленого масла: 100 г
  • пів склянки рослинної олії
  • приблизно літр яловичого бульйону
  • сіль, чорний і червоний перець, зіра, гострий перець, та й ваші улюблені спеції для яловичини та плову
Вишуканий рецепт плову з ніжною та соковитою яловичиною
Вишуканий рецепт плову з ніжною та соковитою яловичиною

Приготування:

Розтоплюємо олію. Беремо глибоку сковороду з антипригарним покриттям і товстими стінками, кладемо топлене масло, злегка збризнувши його рослинним. Це, щоб не горіло.  Паралельно розігріваємо бульйон. Смажимо рис. Засипаємо рис у гарячу олію. Звичайно, рис повинен бути чистим. Якщо ви не впевнені та не хочете ламати зуби об каміння, то рис обов’язково перебрати. Рис готовий. Рис смажимо на сильному вогні, постійно помішуючи. Легко може згоріти! Увесь час слід слідкувати за ним. Знімаємо рис, зливаємо, викладаємо на серветки, щоб забрати зайву олію. Поставили на гарячу плиту казан, щоб він прогрівався. Можна розпочинати нарізування інших інгредієнтів. Цибуля – півкільцями, морква – соломкою, м’ясо шматочками 4х4 см.

Котел розігріваємо і додаємо олію. Виливаємо туди всю олію (у жодному разі не допустити горіння олії!). Викладаємо в казан цибулю і смажимо, інтенсивно перемішуючи. Цибуля позолотилася – викладаємо м’ясо. Викладаємо моркву. М’ясо має прихопитися. Можна смажити м’ясо і сильніше (і цибулю, відповідно, теж), але це на любителя. Морква готова. Морква спочатку розрівнюємо та даємо постояти пару хвилин, щоб пар, що підіймається, її злегка розм’якшив. Коли морква розм’якшилася, запах пішов, можна додати трохи зіри та знову перемішати. І ось у цей момент ми заливаємо гарячий бульйон. Приправляємо. Тепер зменшуємо нагрівання і додаємо спеції. До складу яких обов’язково має входити зіра. Барбарис за бажанням. Зірвак вариться на слабкому нагріванні протягом 40 хвилин. Готовність визначається прозорістю бульйону. Висипаємо рис.

Рекомендація:

Рідини має бути врівень з рисом, казан тримати відкритим і весь час пробувати готовність рису в міру випаровування рідини. При необхідності додавати бульйон. Головне, не допускати пригорання! Тепер викладаємо в казан поверх рису часник та гострий перець. Через 20 хвилин плов готовий, але не зовсім. Тепер можна зняти казан, покласти під кришку серветку і дати постояти хвилин 15-20, щоб серветка ввібрала зайву вологу. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини