Рубрики: Рецепти

Я не очікувала, що куряче філе може бути таким соковитим. Дуже смачні рулетики з начинкою за 20 хвилин

Будь-який святковий стіл не обходиться без усіляких закусок. Відмінним варіантом закуски стануть курячі рулетики. Подавати такі рулетики можна і як основну страву, в гарячому вигляді.

Курячі рулетики з начинкою для святкового столу. Отже, продукти беремо з розрахунку на одну курячу грудку. Якщо гостей багато, то збільшуємо кількість продуктів пропорційно. Курячі грудки без шкіри промиваємо, обсушуємо, розрізаємо вздовж на кілька частин досить тонкими слайсами. Відбиваємо кожну частину кухонним молотком, присипаємо сіллю (трохи), меленим перцем, спеціями (можна взяти улюблену суміш спецій, суміш для курки або хмелі-сунелі). Спеції трохи втираємо в м’ясо, після чого перекладаємо все в миску. Для начинки в миску натираємо приблизно 80 – 100 г сиру – краще на дрібній тертці. Додаємо 2 – 3 зубки часнику, пропустивши його через прес, 2 повні столові ложки сметани. Подрібнюємо сюди ж 3 – 4 свіжі печериці середнього розміру, додаємо сіль на (свій) смак і трохи перцю. Ретельно вимішуємо. За бажання можна додати трохи свіжої або сушеної зелені. Начинку укладаємо на скибочки курячої грудки, згортаємо рулетики. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, укладаємо до неї рулетики досить щільно.

Смакота за 20 хвилин: соковиті рулетики з курячого філе

Окремо в мисці збиваємо одне яйце, додавши трохи спецій і 2 столові ложки майонезу. Заливаємо отриману суміш у форму поверх рулетиків. Запікаємо в духовці, при 180 градусах протягом 20-25 хвилин. Готовій страві даємо постояти на столі під шматком фольги протягом 5 хвилин, щоб усі соки всередині розподілилися рівномірно. При подачі рулетики нарізаємо скибочками та укладаємо на тарілку поверх листя салату. Якщо подаємо як основну страву, то на стіл ставимо їх в цілому вигляді, доповнивши гарніром і свіжими овочами. Можна зробити й іншу начинку – на власний смак. Також можна кожен рулетик обгорнути тонкою скибочкою бекону – це зробить страву соковитішою. Смачного!

Поділитися