Збережіть свій час: як приготувати різноманітні страви з використанням заморожених овочів. Всі в захваті

Сьогодні морожені овочі є не лише практичним вибором для кулінарів, а й важливою складовою здорового харчування, оскільки вони зберігають багато вітамінів та мінералів.

Серед корисних продуктів заморожені овочі займають почесне перше місце. Чи можна приготувати їх настільки смачно, щоб ніхто з домашніх не мав шансу від них відмовитися? Спробуємо?

Універсальні рецепти з заморожених овочів: ідеї для смачних страв
Універсальні рецепти з заморожених овочів: ідеї для смачних страв

Салат з вареними овочами

Не просто гарнір, а повноцінна страва на основі суміші із заморожених овочів. Такий і до обіду можна подати, і на святковий стіл поставити. Відваріть мексиканську овочеву суміш (400 г) у підсоленій воді до м’якості, паралельно відваріть 2 картоплини, очистіть їх і наріжте кубиками. Візьміть 1 огірок, 2 томати, 300 г підкопченої ковбаси (можна замінити куркою або лікарською ковбасою) і наріжте кубиками. Наріжте маленький пучок кропу та зелену цибулю. З’єднайте всі інгредієнти, додайте 1/2 ч. ложки гірчиці та заправте майонезом. Перемішайте та подавайте.

Овочева паста

У будь-якій незрозумілій ситуації, коли не знаєте, що приготувати на вечерю, робіть овочеву пасту. Розігрійте сковороду з олією та обсмажте на ній 200 г овочевої суміші. У процесі додайте до овочів 1 ч. ложку сумішей італійських трав, трохи сушеного часнику, чилі на кінчику ножа та сіль за смаком. Додати 1-2 ст. л. томатної пасти. Паралельно варіть макарони (150-200 г) до стану готовності. Процідіть їх, зберігши трохи відвару. Додайте цей відвар до сковороди. Якщо овочева суміш вийшла кислуватою, відрегулюйте смак за допомогою солі та цукру. Готові макарони перекладіть у сковороду до суміші, все добре перемішайте, розкладіть по тарілках, присипте тертим сиром і подавайте.

Запечені бутерброди з овочами та сиром

200 г заморожених овочів обсмажте до м’якості на сковороді з розігрітою олією, додавши сіль та перець за смаком. Кілька скибочок білого хліба викладіть на лист, застелений пергаментним папером. Викладіть овочі на хліб та присипте твердим тертим сиром. Відправляємо бутерброди в духовку, розігріту до 180 °C, 10 хвилин і готово!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини