Рубрики: Рецепти

Найніжніший кавовий десерт із бананом: неймовірно смачно, поживно та ароматно. Цей рецепт рекомендую всім

Якщо вам раптом захотілось порадувати своїх близьких незвичайним десертом з особливими смаковими поєднаннями, обов'язково спробуйте цей простий варіант.

Смачний та вишуканий смак кави ідеально доповнюється ніжністю бананів – ця проста характеристика чудово описує десерт, приготувати яку ми вам і пропонуємо. Нереально апетитний результат, який вийде у всіх, хто лише спробує зробити такий десерт, потішить і вас, і всіх ваших рідних, які скуштують ваш кулінарний витвір мистецтва. Ділимось геніальним рецептом, який має бути у скарбничці кожної господині.

Кулінари розповіли, як приготувати смачний пиріг із додаванням кави та бананів нашвидкуруч

Інгредієнти:

  • 2 зрілі банани;
  • 1/2 чашки міцної кави;
  • 200 грамів маскарпоне;
  • 1/4 чашки цукру;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 1/2 чашки збитих вершків;
  • 1 ложка какао-порошку.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно розтерти в окремій мисці банани виделкою або ложкою до стану пюре. Далі потрібно додати в утворену масу охолоджену міцну каву та ретельно перемішати її з банановим пюре до однорідності. В окремій мисці вам потрібно збити маскарпоне зі звичайним цукром та ванільним цукром, доки ви не отримаєте пухку та однорідну масу.

Наступний крок – додати бананово-кавову суміш до маскарпоне, ретельно перемішуючи, аби не утворилось ніяких грудочок. Додайте збиті вершки та м’яко перемішайте отриману масу. Розподіліть майже готовий десерт по порційних формочках або склянках. Поставте у холодильник принаймні на 2 години, щоб смакота встигла затвердіти. Ви можете додати невелику кількість розчиненого у теплій воді желатину, аби десерт точно затвердів.

Кулінари розповіли, як приготувати смачний пиріг із додаванням кави та бананів нашвидкуруч

Готовий десерт подавайте до столу охолодженим. За власного бажання, ви можете посипати його зверху цукровою пудрою, а можете прикрасити тертим шоколадом або морозивом – все залежить виключно від ваших смакових вподобань. Смачного!

Поділитися