Рубрики: Рецепти

Сирники будуть пухкими, ароматними та смачними: рецепт класичних сирників, від яких неможливо відірватися

Приготування сирників на сніданок – дуже вдала ідея для всієї родини. Цю страву можна подавати з різними начинками, соусами та фруктами за бажанням.

Приготування сирників – це досить простий і швидкий процес, але є кілька важливих моментів, які варто врахувати, щоб отримати смачні і ніжні сирники. Використовуйте найсмачніший та найприродніший сир для приготування сирників. Творог, рікотта або м’який сир фета чудово підходять для цієї страви. Для того, щоб сирники були м’якими та ніжними всередині і мали легку золотисту скоринку ззовні, важливо добре перемішати тісто, але не перестаратися, щоб уникнути зайвого густого тіста.

Тісто для сирників має бути густим, але не сухим. Якщо воно занадто рідке, то сирники можуть розпливатися під час смаження. Додайте трохи борошна, якщо тісто занадто рідке. Використовуйте розігріту олію або вершкове масло для смаження сирників на помірному вогні. Сирники мають бути золотистими і хрусткими з обох сторін. Після смаження відкладіть їх на кухонний рушник, щоб забрати зайвий жир. Подавайте сирники з вершковим маслом, сметаною, медом, фруктами або ягодами. Вони також чудово пасують до варених або смажених фруктів, ягідного соусу або вареного конфітуру.

Як приготувати сирники в домашніх умовах
  • Творог – 400 г;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Цукор – 2-3 ст. ложки за смаком;
  • Сіль – за смаком;
  • Сода гасіння – 0,5 ч. ложки;
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка (за бажанням);
  • Кефір або молоко – 2-3 ст. ложки;
  • Борошно – близько 1,5 склянок або за потребою.

У глибокій мисці з’єднайте творог, яйце, цукор, ванільний цукор, сіль і соду. Добре перемішайте. Додайте кефір або молоко та перемішайте знову. Додавайте борошно поступово, постійно перемішуючи тісто. Додавайте борошно до того часу, поки тісто не стане еластичним та не прилипатиме до рук. Сформуйте з тіста невеликі котлети або овалі сирники.

Розігрійте пательню з рослинним маслом на середньому вогні. Обсмажте сирники з обох сторін до золотисто-коричневого кольору (по 2-3 хвилини з кожного боку). Подаємо готові сирники гарячими з медом, варенням, ягідним соусом або сиропом.

Поділитися