Смачний рецепт запеченої картоплі в мундирі: розкішна, ніжна і золотиста. Кум спробував і просив ще добавки

Неймовірно ароматною виходить картопля, запечена в духовці в мундирі. Склад страви найпростіший і знайдеться у кожному будинку. З приготуванням впорається навіть новачок!

Картопелька за цим рецептом виходить дуже апетитною, із приємним запахом прованських трав та часнику. Відмінний гарнір або самостійне блюдо для вегетаріанців. Картопля в мундирі містить багато корисних речовин, таких як вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які сприяють загальному здоров’ю.

Секрет смачної запеченої картоплі в мундирі: ніжна й ароматна
Секрет смачної запеченої картоплі в мундирі: ніжна й ароматна

Інгредієнти:

  • картопля – 8-9 шт.;
  • часник – 6 зубчиків;
  • сіль – 1/2  ст. ложки;
  • чорний мелений перець – 1/2 ч. ложки;
  • трави прованські – 1 ст. ложка;
  • олія рослинна – 3 ст. ложки.

Приготування:

Картоплю миємо і кладемо в каструлю. Ставимо на вогонь, варимо після закипання 10 хвилин. Важливо вибирати гарні бульби без ушкоджень. Добре виглядають картоплини однакового розміру. Кількість картоплі залежить від величини листа, в якому його запікатимуть. Коли овочі закипіли, солимо їх та варимо ще 5-7 хвилин. Потім протикаємо картоплину, якщо вона м’яка, то можна вимикати вогонь. З готової картоплі зливаємо воду. Часник кладемо у холодну воду, через 15 хвилин очищаємо. Завдяки тому, що лушпиння наситилось водою, його легко зняти, вона не прилипає до ножа та пальців.

Очищений часник ріжемо на половинки, обполоснувши під холодною водою і кладемо в деко. Посипаємо все прованськими травами (половиною порції). Укладаємо зварену в мундирах картоплю. Кожну бульбу роздавлюємо за допомогою столової ложки. Старатися не потрібно. Потрібно лише, щоб утворились тріщини на картоплинах. Ще трохи солимо. Посипаємо зверху прованськими травами. Використовуємо частину, що залишилася. Поливаємо все олією. Вона може бути із запахом. Вибираємо соняшникову або оливкову олію. Запікаємо картоплю в мундирі в духовці, розігрітій до 200 градусів, 10 хвилин. Запечену картоплю викладаємо на загальну тарілку. Ароматна смачна картопля стане чудовим гарніром або самостійною стравою на обід-вечерю. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини